Aktuelno

U toku pretakanje amonijaka u Pirotu, za nekoliko dana se očekuje ukidanje vanrednog stanja

Komentari

Autor: Pirotske vesti

08/01/2023

-

15:11

U toku pretakanje amonijaka u Pirotu, za nekoliko dana se očekuje ukidanje vanrednog stanja
Radio klub Pirot - Copyright Radio klub Pirot

veličina teksta

Aa Aa

Pretakanje amonijaka iz cisterne broj 13 počelo je jutros, a u narednih par dana se očekuje se i da specijalna dizalica iz Bugarske podigne i preostale tri cisterne na prugu, i da se za dva do tri dana konačno ukine i vanredna situacija u Pirotu, isitče gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Vasić je konstatovao da saobraćaj na autoputu nije u prekidu, odvija se uobičajeno, a jedino je trenutno u prekidu lokalni put ka Sopotu i Temskoj, kako bi se akcija podizanja cisterni i pretakanja amonijaka odvijala nesmetano. Takođe, postavljeno je više krugova obezbeđenja, vatrogasaca, policije, tu je i Hitna pomoć, kako bi cela akcija protekla u najboljem redu, prenose Pirotske vesti.

"Trebalo nam je nekoliko dana samo da se pripremi teren za realizaciju akcije, trebalo je izgraditi pristupni put jer je reč o veoma nezgodnom terenu. Na terenu je i ekipa iz Bugarskih železnica, kao i ekipa takođe iz Bugarske koja specijalnom dizalicom koja je u stanju da podigne teret od 250 tona, treba da podigne preostale cisterne", rekao je Vasić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija