Aktuelno

Podignuta poslednja cisterna koja je iskliznula kod Subotice

Komentari

Autor: RTS

25/01/2023

-

21:11

Podignuta poslednja cisterna koja je iskliznula kod Subotice
Podignuta poslednja cisterna koja je iskliznula kod Subotice - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

Poslednja cisterna koja je iskliznula juče iz šina kod Subotice podignuta je u popodnevnim časovima i vraćena na prugu.

Tokom jučerašnjeg dana podignute su i druge dve cisterne koje su iskliznule iz šina, tako da je operacija podizanja cisterni završena, piše RTS. U operaciji je učestvovala specijalna dizalica nosivosti od 125 tona.

Cisterne su neoštećene, potvrđeno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije. Gas nije curio i nije bilo opasnosti po životnu sredinu. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da je sve prošlo u najboljem redu.

Tanjug/Siniša Kopunović

 

Za vreme trajanja operacije, od 14.30 do 17.30 evakuisani su stanovnici u krugu od 200 metara od mesta incidenta, a policija je blokirala saobraćaj u nekoliko obližnjih ulica. Iz predostrožnosti je dežuralo 20 vatrogasaca sa 10 vozila iz subotičkog vatrogasnog bataljona.

Tanjug/Siniša Kopunović

 

Učenici obližnje Tehničke srednje škole "Ivan Sarić" danas su nastavu pratili onlajn. Nenad Stanisavljević iz Infrastruktura železnice Srbije rekao je za RTS da ekipe posle podizanja cisterne, što je najkomplikovanija operacija, večeras više ništa neće raditi, a sutra se nastavlja sa popravkom koloseka i odvoženjem cisterne. 

Juče su iskliznule tri vagon-cisterne sa propilenom u blizini železničke stanice u Subotici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija