Aktuelno

Na kolosek izvučene dve od tri cisterne koje su iskliznule sa koloseka u Subotici

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2023

-

18:16

Na kolosek izvučene dve od tri cisterne koje su iskliznule sa koloseka u Subotici
Na kolosek izvučene dve od tri cisterne koje su iskliznule sa koloseka u Subotici - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

U železničkoj stanici Subotica Teretna tokom dana su na kolosek podignute dve, od ukupno tri cisterne koje su rano jutros iskliznule iz sastava teretnog voza, dok će treća cisterna na kolosek biti podignuta sutra, saopšteno je iz Infrastrukrure železnice Srbije.

Druga iskliznula cisterna na kolosek je podignuta danas oko 15 sati, nakon što je prethodno oko 11 sati na prugu podignuta prva cisterna. 

Obe cisterne su podignute uz pomoć hidraulike.Treća cisterna biće podignuta na kolosek uz pomoć dizalice Pomoćnog voza Infrastrukture železnica Srbije, a očekuje se da taj posao bude završen sutra, u prvoj polovini dana.

Iskliznule cisterne nisu oštećene, iz njih nema nikakvih curenja i nema nikakve opasnosti po ljude, imovinu i životnu sredinu, navodi se u saopštenju.

Jutros u 1.35, u železničkoj stanici Subotica Teretna, iz sastava teretnog voza sa koloseka iskliznule su tri cisterne. Dve cisterne iskliznule su sa po jednim obrtnim postoljem, a jedna cisterna sa dva obrtna poslja.

O iskliznuću su odmah obavešteni predstavnici MUP-a i Vatrogasne službe, čije se ekipe nalaze na licu mesta. Železnički saobraćaj između putničke i teretne stanice Subotica bio je u prekidu  danas do 10.50.

Voz je bio sastavljen od 23 cisterne, tovarene propilenom, a prevoznik je privatni operater "Kombinovani prevoz".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija