Aktuelno

Sukob migranata kod Palića: Dva Sirijca povređena vatrenim oružjem

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2023

-

09:06

Sukob migranata kod Palića: Dva Sirijca povređena vatrenim oružjem
Sukob migranata kod Palića: Dva Sirijca povređena vatrenim oružjem - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Dva sirijska državljanina povređena su vatrenim oružjem u sukobu grupa migranata iz Sirije i Avganistana kod šume Tresetište u blizini Palića, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u u Subotici.

Do sukoba je došlo juče oko 18.30 sati, a povređeni sirijski državljani zbrinuti su u bolnici u Subotici.
Policija je pokrenula istragu i radi na utvrđivanju svih aktera i okolnosti ovog incidenta, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Ranije je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov na Fejsbuku naveo da je, prema nezvaničnim informacijama, u sukobu učestvovalo oko 20 migranata.

Šoralov je rekao da je jedan broj migranata prebačen u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem.

Načelnik okruga je napisao i da je migrantska situacija značajno povoljnija, "gotovo idealna" u Prihvatnom centru u Subotici, centru grada i okolini, "u Subotičkoj šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja severoistoka i severozapada".

"To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređe državnu granicu", naveo je Šoralov. 

On je rekao da je operativna "Udarna grupa" policije u odnosu na jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u Subotičkoj šumi, taj broj često svodila na nulu, ali da će zbog navedenih razloga zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija