Aktuelno

Uhapšen knjigovođa iz Subotice zbog poreske utaje, budžet oštećen za 18 miliona dinara

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2023

-

16:45

Uhapšen knjigovođa iz Subotice zbog poreske utaje, budžet oštećen za 18 miliona dinara
Euronews/Emil Čonkić - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Mininstarstvo unutrašnjih poslova je u zajedničkoj akciji sa Poreskom policijom uhapsilo knjigovođu iz Subotice zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje i pranja novca, zbog čega je oštećen budžet Srbije u iznosu većem od 18 miliona dinara.

Kako je saopštila Poreska uprava, osumnjičeni je u svojstvu knjigovođe pomagao u sačinjavanju lažnih faktura koje su se koristile za izvršenje poreska utaje i pranje novca.

Akcija hapšenja je sprovodena po nalogu Višeg javnog tužilaštva, posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije.

Takođe, protiv njega i ranije uhapšenog vlasnika i odgovornog lica privrednog subjekta, podneta je dopuna krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično dela poreska utaja i krivično delo pranje novca.

Prijavljeni i uhapšeni vlasnik i odgovorno lice, u periodu od 2018. do 2021. godine, na osnovu lažnih faktura primljenih od većeg broja preduzetničkih radnji, koje je faktički sam osnovao i kontrolisao, neosnovano je uvećao troškove u poslovnim knjigama svog privrednog društva, u iznosu većem od 120 miliona dinara, i na taj način izbegao obračun i plaćanje poreza na dobit, navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija