Aktuelno

Dan žalosti u Novom Pazaru zbog smrti četvoro dece u požaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/03/2023

-

08:39

Dan žalosti u Novom Pazaru zbog smrti četvoro dece u požaru
Dan žalosti u Novom Pazaru zbog smrti četvoro dece u požaru - Copyright Euronews/Enes Radetinac

veličina teksta

Aa Aa

U Novom Pazaru danas je Dan žalosti zbog tragične smrti četvoro dece u požaru u tom gradu.

Sve zastave u gradu će biti spuštene na pola koplja,  mediji i ugostiteljski objekti će se uzdržati od emitovanja muzike, a svi zabavni događaji su odloženi.

Četvoro dece starosti od šest meseci do pet godina stradalo je juče u požaru koji je izbio u jednom stanu u Novom Pazaru, dok su njihovi roditelji prebačeni u bolnicu sa teškim opekotinama. 

Pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

"Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloletna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji", saopštio je načelnik odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Novom Pazaru Darko Belić.

Dr Šefćet Hajrović, dečji hirurg iz Novog Pazara rekao je u izjavi za Euronews Srbija da je juče u 7.45 u bolnicu dovedeno četvoro dece od kojih je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija.

"Nažalost, nije uspela. Svo četvoro dece prebačeno je u službu za patologiju gde će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija", naveo je Hajrović.

Komentari (0)

Srbija