Aktuelno

MUP se priključio društvenoj mreži TikTok

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

17:06

MUP se priključio društvenoj mreži TikTok
Tik Tok - Copyright Tanjug AP/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da se, vodeći se aktuelnim trendovima, priključilo društvenoj mreži TikTok, gde građani mogu da prate dešavanja i zanimljivosti u vezi sa radom Ministarstva. 

Ideja je da se na ovaj način mladima, ali i starijim sugrađanima koji koriste ovu mrežu, približi rad policije, naveo je MUP. 

Zvaničan nalog MUP-a možete zapratiti na linku https://www.tiktok.com/@mup.gov.rs

 

https://www.tiktok.com/@mup.gov.rs

 

Saopštenje MUP dolazi u vreme kada brojne svetske vlade svojim službenicima zabranjuju instaliranje ove aplikacije na uređaje.

Nemačka vlada je 2. marta naredila svom osoblju da ne koristi  TikTok na službenim uređajima, a nemačko Ministarstvo zdravlja trenutno ima nalog na ovoj kineskoj aplikaciji za društvene medije sa 144.800 pratilaca, piše evropski Politiko.

Evropske institucije, uključujući Evropsku komisiju, Savet EU i diplomatsku službu prošle nedelje su naredile su svom osoblju da izbrišu aplikaciju TikTok iz bezbednosnih razloga.

Institucije EU su takođe zabranile korišćenje aplikacije TikTok na telefonima zaposlenih, naglašavajući sve veću zabrinutost da bi Peking mogao da koristi tu aplikaciju za prikupljanje podataka korisnika i iz bezbednosnih razloga, jer je vlasnik kineska kompanija, čiji su algoritmi pratili rad određenih novinara na TikTok platformi. Zvanični Peking negira da ima takve namere.

Komitet za spoljne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa, glasanjem je juče usvojio predlog zakona koji bi predsedniku Džozefu Bajdenu dao ovlašćenje da u SAD zabrani aplikaciju i društvenu mrežu TikTok.

TikTok je zabranjen na uređajima službenika američkog Senata. Kanada je takođe nedavno usvojila sličnu odluku, a i Indija je ranije zabranila korišćenje aplikacije.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija