Aktuelno

Kazna za učenike koji su profesorki trsteničke škole izmakli stolicu - jedinica iz vladanja i ukor

Komentari

Autor: RTS

09/03/2023

-

22:57

Kazna za učenike koji su profesorki trsteničke škole izmakli stolicu - jedinica iz vladanja i ukor
Kazna za učenike koji su profesorki trsteničke škole izmakli stolicu - jedinica iz vladanja i ukor - Copyright Tanjug Video, Prinskrin/TikTok

veličina teksta

Aa Aa

Učenici koji su profesorki engleskog u trsteničkoj Tehničkoj školi izmakli stolicu, snimili to i objavili na društvenim mrežama kažnjeni su odlukom Nastavničkog veća – jedinicama iz vladanja i ukorom, preneo je RTS.

U proteklom periodu kroz pojačan vaspitno-pedagoški rad članovi Tima za borbu protiv nasilja ocenili su da su se dvojica nasilnika, koji su nastavili da pohađaju školu posle incidenta, popravili i na osnovu toga su dali predlog koji je usvojen.

Podsetimo incident se dogodio 9. novembra prošle godine. Nakon toga se jedan od trojice učenika odmah ispisao iz škole, a druga dvojica su nakon odluke da se izbace iz škole zbog fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja, uložili žalbu a potom i vraćeni na nastavu zbog proceduralnih grešaka prilikom donošenja odluke o njihovom isključenju. 

Profesorka se posle višemesečnog bolovanja vratila na posao u istu školu, ali je uputila molbu nadležnima za premeštaj u drugu školu. 

Direktor škole podneo je ostavku iz, kako je naveo, ličnih razloga u nadi da će taj čin doprineti boljem radu škole. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija