Aktuelno

Policajac osuđen na godinu kućnog zatvora: Za makroe proveravao klijente

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2023

-

13:39

Policajac osuđen na godinu kućnog zatvora: Za makroe proveravao klijente
Policajac osuđen na godinu kućnog zatvora: Za makroe proveravao klijente - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio bivšeg policajca Gorana Stankovića na jedinstvenu kaznu kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogica) od godinu dana zbog zloupotrebe službenog položaja.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe tužioca za organizovani kriminal i branioca okrivljenog i potvrdilo prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu ovog suda. 

Pored kazne kućnog zatvora, Stankoviću je izrečena i mera bezbednosti zabrane vršenja poziva- radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije od četiri godine.

Stanković je oglašen krivim da je za vođe organizovane kriminalne grupe osuđenih makroa Darka Todorovića i Saše Glišića, kao službeno lice Policijske uprave za grad Beograd iskorišćavao službena ovlašćenja.

Okrivljeni Stanaković je vršio provere u evidenciji MUP vezano za vozila i osobe koje su se pojavljivale i dovodila u vezu sa dolaskom klijenata na adrese na kojima se odvijala prostitucija i prenosio ih Todoroviću, na koji način je za organizovanu kriminalnu grupu pribavljao korist.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija