Aktuelno

Ministarstvo zatvorilo neregistrovani dom za stare na Voždovcu

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2023

-

19:00

Ministarstvo zatvorilo neregistrovani dom za stare na Voždovcu
Ministarstvo zatvorilo neregistrovani dom za stare na Voždovcu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Uz asistenciju policije izvršen je inspekcijski nadzor neregistrovanog doma za stare "Epikur" na Voždovcu, utvrđeno je da nema licencu pa je zabranjen njegov rad, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Vanredni inspekcijski nadzor doma "Epikur" u kome je zatečeno 23 korisnika izvršila je Inspekcija socijalne zaštite koja je zatim i zabranila njegov rad. 

"Prilikom vanrednog nadzora utvrđeno je da navedeni subjekt pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani, odnosno ne poseduje licencu za pružanje usluge koju izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a koja je uslov za obavljanje delatnosti domskog smeštaja", saopštilo je Ministarstvo.

U objektu neregistrovanog Doma "Epikur" zatečeno je 23 korisnika, a utvrđeno je i da Dom ne poseduje dovoljan broj i strukturu izvršilaca potrebnih za pružanje usluge. 

"Domu 'Epikur' zabranjen je rad i naloženo da najkasnije u roku od 20 dana isprazni objekat od lica koja su korisnici usluge socijalne zaštite i koja se nalaze u objektu", navodi Ministarstvo. 

Navodi se da je dom "Epikur" po ranije važećim propisima, a pod nazivom "Senior medic club", pružao uslugu domskog smeštaja počev od 2007. godine. 

"Dom 'Senior Medic Club“ podneo je zahtev za izdavanje licence za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih da bi u međuvremenu promenio naziv u Dom "Princip", a 2019. godine u Dom za negu i smeštaj starih lica "Epikur"", navodi Ministarstvo. 

U saopštenju se navodi da je podneti zahtev za izdavanje licence odbačen zbog neispunjavanja uslova propisanih za izdavanje licence. 

"Dom 'Epikur' je ponovo podneo zahtev za izdavanje licence koji nije potpun i koji će takođe biti odbačen, s obzirom na to da je inspekcija socijalne zaštite utvrdila da podnosilac zahteva obavljao delatnost domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani subjekat", navelo je Ministarstvo.

Komentari (0)

Srbija