Aktuelno

Bivšem kosovskom policajcu Dejanu Pantiću produžen pritvor do 9. maja

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2023

-

14:06

Bivšem kosovskom policajcu Dejanu Pantiću produžen pritvor do 9. maja
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini, na zahtev Specijalnog tužilaštva, produžio je meru kućnog pritvora za još dva meseca bivšem policajcu iz Kosovske Mitrovice Dejanu Pantiću, potvrdila je danas Tanjugu Pantićeva supruga Suzana.

"Policajac koji dolazi u proveru je 8. marta na vratima pokazao mom suprugu papir na albanskom jeziku, na kome piše da mu je kućni pritvor produžen do 9. maja, i rekao da će mu stići prevedeno rešenje, koje mi, međutim, napismeno još nismo dobili”, rekla je ona.

Pantićeva je navela da zdravstveno stanje njenog supruga nije najbolje, da se psihički ne oseća dobro i da je anksiozan.

Bivšeg policajca Dejana Pantića prištinsko tužilaštvo tereti za, kako tvrde, “organizovanje terorističkog napada”, na zgradu Opštinske izborne komisije 6. decembra prošle godine. 

Uhapšen je na administrativnom prelazu Jarinje 10. decembra, što je bio povod da Srbi podignu barikade na severu Kosova i Metohije, koje su trajale 20 dana. 

Za vreme trajanja barikada, Pantić se, narušenog zdrastvenog stanja kao srčani bolesnik, nalazio u kontejnerima u bazi Specijalnih jedinica takozvane Kosovske policije punih 19 dana, a tek uz pomoć EULEKS-a, određen mu je kućni pritvor 28. decembra. 

Dok je bio zatvoren u bazi tzv. kosovskih specijalaca, porodici i advokatima nije bilo dozvoljeno da ga obiđu, a kosovske vlasti nekoliko dana odbijale su da dozvole Pantiću da koristi medicinsku terapiju, koja mu je prepisana kao srčanom bolesniku.

Branioce Dejanu Pantiću obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija