Aktuelno

Porodice mladića ubijenih u kafiću Panda zatražile da od Vučića čuju saznanja o istrazi

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2023

-

21:14

Porodice mladića ubijenih u kafiću Panda zatražile da od Vučića čuju saznanja o istrazi
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Porodice mladića ubijenih 1998. godine u pećkom kafiću "Panda" danas su ispred Predsedništva Srbije zatražile da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa njima podeli saznanja o incidentu u kojem su stradali njihovi sinovi.

''Tu smo, živi smo, vidljivi i tražimo od predsednika da održi svoje obećanje koje je već dva puta javno dao, da će nas primiti i saopštiti i podeliti sa nama saznanja o onome što se dogodilo u kafću ''Panda'' 1998. godine kada su stradali naši sinovi", rekao je Lazar Obradović, otac jednog od ubijenih mladića.

''Postoje razne spekulacije, a mi se držimo onoga što je Aleksandar Vučić rekao 2013, da Albanci to nisu uradili, da zna šta se dogodilo, ali da nema dovoljno dokaza, da će objaviti istinu kada se prikupe dokazi, ali evo, deset godina je prošlo, mi nemamo nikakva saznanja, niti smo išta dobili, niti od njega, niti od bilo koje institucije'', dodao je Obradović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

On je podsetio da je u tom incidentu stradalo šest mladića, a da je njih još trojica ranjeno i da su uglavnom svi mladići bili učenici gimnazije u Peći.

''Ovde su članovi samo tri porodice, nisu svi mogli da dođu, polako se osipamo. Počeli smo da nestajemo sa sveta, ali smo i dalje uporni da saznamo istinu o onome što se dogodilo tada'', rekao je.

Predsednik Vučić je početkom godine rekao da će porodice nastradalih mladića primiti do kraja januara, a poslednjeg dana februara je rekao da će ih primiti ''u četvrtak ili petak''.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Obradović je ponovio da će porodice nastaviti da insistiraju da ih predsednik primi.

''Tražićemo i od policije i od tužilaštva koje vodi istragu, koje je tek 2016. počelo sa istragom o zločinu, da nas obaveste šta su saznali, dokle je stigla istraga i da nam kažu definitivno mogu li da završe istragu ili ne. Ako ne mogu, da potražimo neke druge institucionalne puteve'', rekao je Obradović.

Mladići Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Vukota Gvozdenović, Svetislav Ristić, Ivan Radević i Dragan Trifović ubijeni su u kafiću ''Panda'' u Peći 1998. godine, kada su dvojica maskiranih napadača otvorila paljbu iz automatskih pušaka.


 

Komentari (0)

Srbija