Aktuelno

MUP najavio pojačanu kontrolu saobraćaja od 23. do 26. marta

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2023

-

18:31

MUP najavio pojačanu kontrolu saobraćaja od 23. do 26. marta
MUP najavio pojačanu kontrolu saobraćaja od 23. do 26. marta - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u cilju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, sprovešće u periodu od 23. do 26. marta na teritoriji Republike Srbije centralnu akciju pojačane kontrole saobraćaja. 

Saobraćajna policija kontrolisaće učesnike u saobraćaju svim raspoloživim ljudstvom i tehnikom, a fokus kontrole je otkrivanje prekršaja kojima se neposredno ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju, odnosno prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i ostali prekršaji, saopštio je MUP.

Kako se podseća, od početka godine u saobraćajnim nezgodama poginulo je 90, a povređeno više od 2.500 učesnika u saobraćaju, dok je samo u poslednja tri dana smrtno stradalo osam učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno, poštuju propise i tako daju direktan doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija