Aktuelno

Carinici sprečili ilegalni prelazak na Gradini: Otkrivena migrantkinja skrivena ispod haube automobila

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2023

-

13:45

Carinici sprečili ilegalni prelazak na Gradini: Otkrivena migrantkinja skrivena ispod haube automobila
Carinici sprečili ilegalni prelazak na Gradini: Otkrivena migrantkinja skrivena ispod haube automobila - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jedne ilegalne migrantkinje da granicu pređe skrivena ispod haube automobila.

Ovaj nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja ljudi otkriven je u petak uveče, na ulazu u zemlju iz Bugarske, kada je za kontrolu izdvojen "pežo 407" stranih registarskih oznaka, kojim je naizgled sam putovao 32-godišnji strani državljanin, saopštila je Uprava carina.

Iako je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, oni su se ipak odlučili za detaljan pregled, pa su otvorivši haubu ostali zatečeni prizorom jer se u prostoru između hladnjaka i motora nalazila skrivena žena. 

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Prostor o kome je reč vrlo je rizičan, kako zbog vreline motora, tako i zbog skučenosti, pa se pretpostavlja da je ovaj način prevoženja ilegalnih migranata moguć samo na kratkim deonicama puta, dovoljnim da se pređe granični prelaz. 

Pronađena migrankinja je zajedno sa vozačem i automobilom predata policiji u dalju nadležnost, dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija