Aktuelno

Nastavljeno ispitivanje Hrvatina u Specijalnom sudu, odgovarao na Belivukova pitanja

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2023

-

22:47

Nastavljeno ispitivanje Hrvatina u Specijalnom sudu, odgovarao na Belivukova pitanja
Pripadnici Belivukove grupe dovedeni u sud maricama - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Belivuk je, tokom ispitivanja Hrvatina, iskoristio priliku da kaže da su on i Miljković kada je ubijen Ljubomir Marković Kića bili ceo dan na slavi 200 kilometara od Beograda.

Zbog toga, kako je rekao Belivuk "pada u vodu" Hrvatinova priča da je Miljković sa jednim od braće Budimir iz žbunja posmatrao to ubistvo.

Hrvatin je odgovarajući na Belivukova pitanja rekao da je Belivuk bio uznemiren nakon što je država objavlila "rat mafiji" i kada je Aleksandar Vulin došao na mesto ministra unutrašnjih poslova. On tvrdi da je tada ubeđivao Belivuka da policija nema ništa protiv njih.

Hrvatin je naveo i da se među pripadnicima grupe pričalo da je okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević najslabija karika, te su pričali i da bi mogao da ode u policiju da ih prijavi zbog lošeg psihičkog stanja, ali, kako je rekao Hrvatin, Miljković je Spasojevića branio jer mu je kum, govoreći da neće prijaviti i napraviti problem. 

Pričajući o ubistvu Milana Ljepoje, Hrvatin je rekao da su Belivuk, Srđan Lalić, Nebojša Janković i on davili Ljepoju, na šta je Belivuk primetio da je okrivljeni-saradnik Lalić u svom iskazu rekao da su samo Belivuk i Hrvatin davili Ljepoju.

Hrvatin: Nisam učestvovao u ubistvu Gligorijevića jer sam tek izašao iz zatvora

Okrivljeni-sardnik Bojan Hrvatin je, odgovarajući na pitanja sudije, rekao da nije učestvovao u ubistvu Aleksandra Gligorijevića jer je tek izašao iz zatvora, u kom je bio zbog ubistva navijača FK Rad. 

    
Nakon što je Belivuk završio sa ispitivanjem Hrvatina, Vlade Draganić postavljao pitanja okrivljenom-saradniku. 

Hrvatin je odgovarajući na Draganićeva pitanja rekao da iz priče Marka Miljkovića zna da je kuća u Ritopeku prodata Miljkoviću i Belivuka za duplo više para od regularne cene, zbog skrivene prostorije, ali se u papirima Draganć i dalje vodi kao vlasnik.

Dodao je da je Draganić njemu ispričao da je skrivena prostorija ranije služila za uzgoj marihuane, kao i da je Dragannić "izbacio dve ili tri ture".

Pripadnici grupe su, kako Hrvatin navodi, imali puno poverenje u Draganića. 

Hrvatin je između ostalog pojasnio da su u skrivenoj prostoriji pripadnici stavljali najlon da visi sa zidova i na podu kako bi napravili kocku, da tokom ubijanja krv ne bi ostajala po zidovima i podu.

Odgovarajući na pitanja Vlada Draganića, Hrvatin je rekao i da su pripadnici grupe, posle mlevenja tela u mašini u skrivenoj prostoriji, spirali sa sebe komadiće koji su padali na njih tokom mlevenja.

"Jednom prilikom sam ja tokom tuširanja našao delić nečega u kosi, delić kosti ili tako nesto", odgovoro je Hrvatin na pitanje sudije da li se dešavalo da ostaju komadići tih tela na njima.

Nekoliko dana nakon ubistva Nikole Mitića, kako je rekao Hrvatin, Belivuk i Miljković otišli su sa braćom Milošem i Markom Budimirom u Tursku.

Hrvatin je zatim odgovarao na pitanja o primopredaji oružja tokom avgusta, navodeći da je Crnogorac "Džoker" učestvovao u toj primopredaji, kao i Srđan Lalić, Nebojša Janković i Marko Budimir.

Okrivljeni-svedok je, kako tvrdi, učestvovao u četiri primopredaje novca, oružja i motora, za šta je dobio 10.000 evra, koje mu je Miljković dao pre Hrvatinovog odlaska na more.

Rekao je i da je Radoje Živković, koji je uhapšen u Istanbulu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića, sa Belivukom i Miljkovićem učestvovao u nabavljanju tog oružja.

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina priča o zločinima ove grupe. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija