Aktuelno

Šarić i ostali optuženi izjasnili se da nisu krivi

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

18:58

Šarić i ostali optuženi izjasnili se da nisu krivi
Šarić i ostali optuženi izjasnili se da nisu krivi - Copyright E-Stcok/Đenka

veličina teksta

Aa Aa

Darko Šarić, optužen za niz krivičnih dela uključujući teško ubistvo, i ostali članovi njegove kriminalne grupe negirali su danas krivicu na priprepremnom ročištu pred početak suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, rekao je za Tanjug jedan od advokata odbrane Veljko Delibašić. 

Pripremno ročiste se nastavlja 27. i 28.aprila, nakon čega će sud će zakazati početak glavnog pretresa. 

Okrivljeni će na suđenju moći da iznesu odbranu, a biće dozvoljeno i prisustvo javnosti.Optuženi advokat Dejan Lazarević je na današnje ročište došao iz kućnog pritvora pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u petak 17. februara i odredio mu zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu). 

Sa slobode se brane i D.O. i A. B. Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i B.S, D.O, A.B, N.S, D.S, M.R,  D.M, S.A, M.V, U.R, M.V, A.Š i D.Š. 

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje za diskreditaciju Joksovića kako bi on eventualno izgubio status svedoka saradnika. 

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija