Aktuelno

Produžen pritvor Darku Šariću i još dvojici pripadnika kriminalne grupe

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

08:43

Produžen pritvor Darku Šariću i još dvojici pripadnika kriminalne grupe
Produžen pritvor Darku Šariću i još dvojici pripadnika kriminalne grupe - Copyright E-Stcok/Đenka

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor Šariću i dvojici pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe, koji se potvrđenom optužnicom terete za krivična dela među kojima je i ubistvo.

Pored Šarića pritvor je produžen i D.S. i M.R., navodi se u saopštenju suda.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bekstva i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Pripremno ročište u ovom postupku je odlagano nekoliko puta, a sledeće je zakazano za 10. april.

Sa slobode se brane advokat D.L, D.O. i A.B. Pored Šarića i D.L. još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, tužilaštvo i odbrana će predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici. Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljni iznesu svoju odbranu.

Pored Šarića i D.L. optuženi su i B.S., D.O, A.B, N.S, D.S, M.R, D.M, S.A, M.V, U.R, M.V, A.Š i D.Š.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije N.J, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina. Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju N.J. da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavlјanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavlјivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija