Aktuelno

Kosovska policija u Suvom Dolu zaplenila 21 uređaj za rudarenje kriptovaluta

Komentari

Autor: FoNet

16/04/2023

-

17:11

Kosovska policija u Suvom Dolu zaplenila 21 uređaj za rudarenje kriptovaluta
Kosovska policija u Suvom Dolu zaplenila 21 uređaj za rudarenje kriptovaluta - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija danas je u novoj akciji, u Suvom Dolu, zaplenila 21 uređaj za rudarenje kriptovaluta, potvrdio je Kossevu zamenik komandira Kosovske policije za Region Sever Veton Eljšani i dodao da nema uhapšenih osoba.

Policijski službenici Regiona Sever su, kako je precizirao Eljšani, dobili informaciju da se ovi uređaji nalaze u Suvom Dolu, a potom su o slučaju obavestili Region Jug, s obzirom na to da su uređaji pronađeni u njihovoj zoni odgovornosti.

Na lice mesta izašli su i pripadnici Kosovske carine, koji se inače bave ovakvim slučajevima, i zaplenili uređaje.

O novoj zapleni prva je izvestila kosovska ministarka ekonomije Artane Rizvanoli, premda navodeći da je zaplenjeno 20 uređaja.

"Ova i slična dešavanja u severnim opštinama nemaju nikakve veze sa međuetničkim odnosima na Kosovu kako neki vole da prikažu. To je pitanje vladavine prava naspram nelegalnih aktivnosti", poručila je Rizvanoli u objavi na Tviteru.

Rizvanoli je i u petak izvestila o akciji zaplene uređaja za rudarenje kriptovaluta, kada su u selu Babudovica u Zubinom Potoku zaplenjena 174 uređaja.

Pripadnici Kosovske policije sproveli su akciju kako bi uhapsli osobu koja je povezana sa narkoticima. Njega nisu pronašli, ali jesu drugu osobu i mašine za proizvodnju kriptovaluta, navodi portal. Ta osoba je uhapšena, pa puštena na slobodu, a uređaje je i u ovom slučaju zaplenila Kosovska carina. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija