Biznis vesti

Kosovo i dalje suočeno s energetskom krizom, vlada u Prištini zabranila rudarenje kriptovaluta

Komentari

Autor: A. Ćup

04/01/2022

-

15:30

Kosovo i dalje suočeno s energetskom krizom, vlada u Prištini zabranila rudarenje kriptovaluta
Bitkoin - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlada u Prištini  je donela odluku o zabrani proizvodnje kriptovaluta na celoj teritoriji Kosova, napisala je na svom Fejsbuk profilu ministarka ekonomije Artane Rizvanoli.

Kako je navela, odluka je zasnovana na preporukama Tehničke komisije, osnovane u okviru vanrednih mera u snabdevanju elektičnom energijom. 

“Krajem prošle godine, odlukom Vlade Republike Kosovo, osnovali smo Tehničku komisiju za vanredne mere u snabdevanju energijom. Ova tehnička komisija je održala dva sastanka kako bi identifikovala i preporučila sprovođenje mera za rešavanje negativnih efekata okolnosti stvorenih globalnom energetskom krizom. Na osnovu preporuka ove tehničke komisije, prošle nedelje sam donela odluku o hitnim merama kojima je zabranjena proizvodnja kriptovaluta na celoj teritoriji Republike Kosovo. Organi za sprovođenje zakona obustaviće proizvodnju ove aktivnosti uz podršku svih relevantnih institucija koje će identifikovati lokacije proizvodnje kriptovaluta. Ova  odluka ima za cilj da se bavi svakim iznenadnim ili dugoročnim nedostatkom kapaciteta za proizvodnju, prenos ili distribuciju energije kako bi se prevazišla energetska kriza bez daljeg pogoršanja za građane Republike Kosovo“, napisala je ministarka Rizvanoli na svom Fejsbuk profilu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis