Aktuelno

Određeno zadržavanje osumnjičenom za napad na ekipu RTS-a

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

16:15

Određeno zadržavanje osumnjičenom za napad na ekipu RTS-a
Određeno zadržavanje osumnjičenom za napad na ekipu RTS-a - Copyright trece.os.jt.rs

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Kontakt tačke za bezbednost novinara Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Treće osnovno javno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 48 sati S.S, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti novinarske ekipe RTS-a koja je bila na službenom zadatku u Zemunu. 

Ovim povodom, kao i povodom sve učestalijih pretnji novinarima, Više javno tužilaštvo ističe da neće biti tolerisani bilo kakvi napadi na novinare i da će učinioci krivičnih dela koja ugrožavaju njihov rad biti krivično gonjeni i procesuirani u skladu sa zakonom, objavljeno je na sajtu Višeg javnog tužilaštva u  Beogradu.

Kontakt tačka VJT za napade na novinare 24/7 prati ovakve slučajeve i u saradnji sa policijom i osnovnim javnim tužilaštvima stara se da učinioci krivičnih dela budu otkriveni i privedeni pravdi u najkraćem mogućem roku.

Sumnja se da je S.S. u ponedeljak oko podneva u Prvomajskoj ulici u Zemunu prišao novinarskoj ekipi Radio-televizije Srbije koja je bila na službenom zadatku, a potom ih vređao i pretio im.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

UNS zatražio najstrože kazne za napadače na novinarske ekipe RTS-a i Prve

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas napade na novinarske ekipe Radio-televizije Srbije i Prve televizije u Beogradu i zatražilo da vinovnici ovih napada budu najstrože kažnjeni.

UNS u saopštenju ističe da su pretnje i napadi na novinare i medijske radnike neprihvatljivi i da se odgovorni za takva dela moraju najstrože kazniti.

Tokom snimanja ankete za Beogradsku hroniku, u Prvomajskoj ulici u Zemunu, napadač je prišao ekipi RTS-a, vređao je i pretio.

Niko od članova ekipe nije povređen, a zemunska policija je, u saradnji sa UKP PU za grad Beograd, identifikovala i privela osumnjičenog tridesetčetvorogodišnjeg muškarca S.S. kome je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, PS Čukarica, uhapsili su N.J. (2002) zbog sumnje da je danas na Adi Ciganliji napao i pretio novinarskoj ekipi Prva TV, saopšteno je iz MUP-a.  

On se tereti da je, tokom snimanja priloga za ovu televiziju, prišao TV ekipi i krenuo da kamermana ubode viljuškom za roštilj. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilničko ponašanje, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nasilničko ponašanje, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija