Aktuelno

MUP apeluje i najavljuje kontrole: Vlasnici da drže oružje zaključano

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/05/2023

-

08:52

MUP apeluje i najavljuje kontrole: Vlasnici da drže oružje zaključano
MUP apeluje i najavljuje kontrole: Vlasnici da drže oružje zaključano - Copyright Fonet AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) apelovalo je na sve vlasnike da oružje drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci. 

Apeluje se i da vlasnici oružja provere da li je ono nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje, učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U saopštenju se navodi da će MUP u narednom periodu preduzeti sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima, tj. razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugroziti bezbednost ljudi, oružje će biti oduzeto i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

K.K (2009), koji je juče u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru ubio osmoro učenika i jednog radnika obezbeđenja i još sedmoro ranio, mesec dana je planirao masakr. Pucao je iz očevog pištolja, za koji je otac imao urednu dozvolu. 

Preporuka za vas

Komentari (2)

SS

04.05.2023 11:03

A što najavljuje? Nenajavljeno... Što ne najavi radar na putu? Da znam, da ne plaćam kazne... Što oni koji ne poštuju zakon sa oružjem da ne plaćaju kazne?

rade filipović

04.05.2023 14:19

Osim kontrole čuvanja oružja, utvrditi mentalno i psihičko stanje , kao i odnose u porodici. Mnogi su postali nenormalno, i uticaj medija ne odgovara moralnim principima nacije.

Srbija