Aktuelno

TRAGEDIJA U MLADENOVCU Osam osoba ubijeno u pucnjavi, 14 ranjenih, napadač priveden u PU Smederevo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/05/2023

-

06:42

TRAGEDIJA U MLADENOVCU Osam osoba ubijeno u pucnjavi, 14 ranjenih, napadač priveden u PU Smederevo
Euronews/Maja Popović/Tanjug/Strahinja Aćimović/MUP - Copyright Euronews/Maja Popović/Tanjug/Strahinja Aćimović/MUP

veličina teksta

Aa Aa

Osam osoba je ubijeno, a 14 ranjeno u pucnjavi koja se dogodila sinoć kod Mladenovca. Napadač Uroš Blažić (21) je uhapšen posle velike policijske potere, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Osumnjičeni je uhapšen u okolini Kragujevca.

"On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14. Povređene osobe su zbrinute u bolnicama. Policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Opsadno stanje od noćas je trajalo u mladenovačkim selima Dubona, Malo Orašje, Šepšin. Kuće su zatvorene, spuštene su roletne, a većina građana nije otišla na posao. To je bila jutros i preporuka policije, dok je trajala potraga za napadačem.

Napadač U.B. (21) pucnjavu je započeo iz Malog Orašja, zatim nastavio u Šepšinu i u Duboni. Pucao je iz vozila u pokretu ispred škole, crkve, mestima gde se okupljaju građani. Ubijen je i policajac koji nije bio na dužnosti, a bio je sa sestrom u centru sela.

AP Photo/Armin Durgut

 

20.27 Ašanin: Troje iz pucnjave kod Mladenovca operisano i u stabilnom stanju

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da su troje od sedmoro žrtava napada masovnog ubice u okolini Mladenovca operisani u tom centru i da je njihovo stanje stabilno. 

"Mi smo primili devet pacijenata. Od njih je sedmoro već operisano i mogu da kažem dobre vesti da su njih troje - pacijentkinja 2003. godište, koja je imala tešku povredu noge i podlaktice i koju su operisali ortopedi, pacijent 2006. godište koji je imao težak prelom natkolenice i povredu arterije, kojeg su operisali ortopedi i vaskularni hirurzi i pacijent koji je imao tešku urogenitalnu povredu, a operisali su ga urolozi, potpuno stabilno, oni su se već probudili i već su ekstubirani", rekao je Ašanin Tanjugu. Što se ostalih pacijenata tiče, Ašanin je rekao da su dvoje u jako kritičnom stanju. Detaljnije u posebnoj vesti.

18.15 Zadržavanje do 48 sati za osumnjičenog, postupak će raditi VJT Smederevo

Osumnjičenom za pucnjavu u okolini Mladenovca određeno je zadržavanje od 48 sati i u tom roku će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Smederevu na saslušanje, rečeno je Tanjugu u PU Smederevo. Postupak za zločin u Mladenovcu će raditi Više javno tužilaštvo u Smederevu, saznao je ranije Tanjug.

Prvo ubistvo, gde je ubijeno pet do osam osoba, dogodilo se u selu na njihovoj teritoriji nadležnosti. Uviđaj su noćas radili zajedno tri zamenika javnog tužioca iz VJT u Beogradu i više njih iz VJT Smederevo.

17.22 Osumnjičeni za pucnjavu doveden u PU Smederevo

Osumnjičeni za pucnjavu u okolini Mladenovca doveden je u PU Smederevo. On je iz automobila u zgradu sproveden u pratnji jakih policijskih snaga, a bio je u belom kombinezonu.

Printskrin/RTS

 

17.06 Šapić pozvao građane da ispred Starog dvora odaju počast tragično stradalima

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao je sve građane da večeras od 18 časova dođu ispred Starog dvora, zapale sveću, odaju počast žrtvama i da zajedno iskažu saosećanje sa porodicama stradalih u OŠ „Vladislav Ribnikar”, Smederevu i Mladenovcu.

"Nakon prvog nezapamćenog zločina na ovim prostorima koji se odigrao u OŠ "Vladislav Ribnikar”, nije prošlo ni nepunih 36 sati, a desio se novi u okolini Smedereva i Mladenovca. I sam sam ostao zatečen kao i najveći broj ljudi koji žive u našoj zemlji i našem gradu. Sve drugo, osim izjave saučešća i saosećanja sa porodicama nastradalih, mislim da je bilo suvišno reći. Želeo bih da pozovem sve Beograđane da upravo ispred Starog dvora, na mestu gde obično čekamo i proslavljamo naše najsrećnije momente, odamo počast žrtvama ova dva nesrećna i zaista nezapamćena zločina. Da upravo na tom mestu u ovom verovatno jednom od najtežih momenata za Beograd i Srbiju pokažemo dostojanstvo, empatiju, razumevanje i saosećanje sa tragično stradalim žrtvama i njihovim porodicama", rekao je Šapić, saopštila je gradska uprava. Detaljnije u posebnoj vesti.

16.26 Tužilaštvo apeluje da građani prestanu sa lažnim dojavama 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu apelovalo je na sve građane da prestanu sa lažnim dojavama i ukazuje da će se takvo ponašanje hitno procesuirati, a učinioci biti zadržani, navodi se u saopštenju tužilaštva. Opširnije u posebnoj vesti

15.47 Vlada usvojila mere koje je najavio predsednik: MUP hitno priprema izmene zakona o oružju i municiji 

Članovi Vlade usvojili su na sednici mere koje je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje su predložene nakon zločina u Mladenovcu. Kako se navodi u saopštenju Vlade, mere podrazumevaju da Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno pripremi izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, kojima bi se pooštrili uslovi za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, a za one koji ne ispunjavaju pooštrene uslove biće predviđen obavezan otkup oružja. Opširnije u posebnoj vesti.

16.12 Objavljen snimak hapšenja 

mup.gov.rs

15.19 Kod napadača iz Mladenovca nađen arsenal oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio. On se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Šepšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja. Opširnije u posebnoj vesti.

14.59 Elek: Pooštravanje zakonskih sankcija pre svega utiče na one koji poštuju zakon

Komentarišući to što je predsednik najavio razoružanje Bojan Elek iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku rekao je da je, sudeći po dosadašnjem iskustvu, to jako teško izvodljivo.

"Pooštravanje zakonskih sankcija pre svega utiče na one koji poštuju zakon - legalno drže, imaju metalne kase... Pre svega će se oni naći na udaru ovih mera. One koji nelegalno poseduju oružje to ne dotiče, što je zapravo, ključni problem. Svakako je dobra pojačana kontrola držanja, odnosno toga koliko su bezbedni uslovi u kojima se legalno naoružanje čuva. Svakako jesu i za pohvalu mere, s obzirom na to da Srbija prema nekim podacima spada u neke od najnaoružanijih zemalja na svetu, i ima dosta zaostalog naoružanja od 1990-ih, iako se taj smanjuje", rekao je on.

"Opet, mislim da je bitno razumeti da nije sav razlog u dostupnom oružju, jer je ono bilo mnogo dostupnije pre pet, deset, petnaest ili dvadeset godina. Dakle, taj problem se smanjuje vremenom, a ovakve slučajeve masovnih ubistava imamo tek sada. Dakle, nije jedini uzrok toga jako dostupno oružje", dodao je Elek.

Euronews

14.33 "Bio preveliki broj povređenih za našu službu, zvali smo Grodsku, Barajevo, Beograd"

Ekipa Hitne pomoći u Mladenovcu je dobila prvi poziv u 22.40, da je u pitanju pucnjava u Duboni i da ima više povređenih, rekao je za Euronews Srbija šef Hitne službe u Mladenovcu Predrag Nedeljković.

"Otišle su dve ekipe iz smene, kako smo kasnije utvrdili da je bilo više osoba povređenih mi smo tri dodatne ekipe pozvali. Jedna ekipa je otišla dirketno za Beograd sa najteže povređenima, ostali su došli ovde na trijažu pa su naknadno upućivani za Beograd. Kako je to bio preveliki broj povređenih za našu hitnu službu mi smo zvali ostale službe koje su tu u okruženju Grodsku, Barajevo i beogradsku Hitnu pomoć koja je došla i bila nam tu dok se situacija nije završila. Mi smo išli u Dubonu gde je bio i taj prvi poziv, ali je par povređenih dovezla i rodbina ovde direktno u Hitnu pomoć", rekao je on.

Euronews

14.02 Tužilaštvo apeluje na građane da prestanu sa lažnim dojavama

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu apeluje na sve građane da prestanu sa lažnim dojavama i ukazuje da će se takvo ponašanje hitno procesuirati, a učinioci će biti zadržani.

"Nakon dva nemila događaja i teške situacije nastale u celoj zemlji, upozoravaju se građani da takvim pozivima vrše krivično delo izazivanje panike i nereda, kao i krivično delo lažno prijavljivanje, zbog čega još jednom ponavljamo da će tužilaštvo rigoroznije postupati i predlagaće se najviše sankcije za ovakvo ponašanje", navodi se u saopštenju tužilaštva, prenosi RTS.

12.08 Subotić: Posledica svega što je iza nas poslednjih 20 godina

Ova dva zločina su strašan gubitak i za zemlju i za porodice, rekla je Zorica Subotić iz Nacionalna asocijacija za oružje. Ovi zločini su posledica svega što je iza nas poslednjih 20 godina. 

"Nelegalno oružje koje u MUP zovu tamne cifre. Licitacije da ga ima tri puta više od zvanične, do toga da je poslednja oko 60.000. Međutim, nije jasno kako je ta cifra određena, a drugo pitanje koje postavljam  Ako se zna koliko ima zašto nije oduzeto, ako se zna kod koga je i gde je", rekla je ona.

Euronews

12.07 Đorić: Brutalan zločin u Mladenovcu, akt ekstremističkog ponašanja, hitno potrebna prevencija

Ekspertkinja za terorizam Marija Đorić izjavila je da je masovno ubistvo u Mladenovcu bez sumnje akt jednog ekstremističkog ponašanja i da je u nekim zemljama to okvalifikovano kao masovna pucnjava.

"Kako god da se okvalifijuje, u pitanju je jedan brutalan zlocin, krivično delo koje ne samo da je šokiralo našu javnost i srpsku naciju i region, već vidimo da smo, nažalost, i tema u svetu. Ovo je zaista jedno veliko stanje šoka za našu naciju", rekla je Đorić za Euronews Srbija.

Euronews TV

11.35 Vučić: Ovo je napad na celu zemlju, izvršićemo razoružavanje Srbije 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pucnjava u Mladenovcu napad na celu zemlju i u ime svih članova Vlade Srbije je izjavio saučešće porodicama noćas ubijenih. On je rekao i da je noćašnji napad bio teroristički, te da će Ministarstvu unutrašnjih poslova da bude naloženo da donese hitne izmene dopuna i zakona o oružju i municiji. Opširnije u posebnoj vesti.

10.33 Fotografije sa lica mesta nakon stravičnog zločina

10.31 Masovna ubistva u Srbiji

U istom delu Srbije gde je juče počinjeno masovno ubistvo, u mladenovačkom kraju, pre deset godina u selu Velika Ivanča, Ljubiša Bogdanović je ubio 14 ljudi. On je tada hicima iz pištolja usmrtio uglavnom članove svoje bliže i dalje rodbine i komšije. Po dolasku policije ubica je pokušao samoubistvo, a povredama je podlegao nekoliko dana kasnije u bolnici.

Nikola Radosavljević je 2007. godine lovačkom puškom ubio devet, a teško ranio dve osobe u Jabukovcu kod Negotina. On je kasnije oslobođen krivice jer je utvrđeno da je u trenutku izvršenja dela bio neuračunljiv. U istom mestu, 2021. Davor Pernić usmrtio je četvoro ljudi. On je 18 dana kasnije uhapšen i priznao zločin.

U maju 2015. Rade Šefer je u selu Martonoš i Oron kod Kanjiže ubio 6 ljudi, a onda izvršio samoubistvo. On je usmrtio svoju suprugu i nekoliko članova svoje familije u alkoholisanom stanju posle svadbe svoga sina.

Godinu dana kasnije, Siniša Zlatić je u selu Žitište kod Zrenjanina je rafalom u kafiću Makijato u kom su se ljudi provodili usmrtio svoju bivšu suprugu i još 4 osobe, a 20 ljudi je ranio. On je ubrzo nakon masakra uhapšen i  nije pokazao kajanje. 

10.24 Bjegović: Vidimo osnovne elemente terorizma, a to u nedužne mete

U ovom ubistvu vidimo osnovne elemente terorizma, a to su nedužne mete, lake u smislu nenaoružane, rekao je za Euronews Srbija Miroslav Bjegović sa Fakulteta bezbedosti. 

"Ono što se želelo postići je određeni publicitet i u određenom smislu širenje straha kod građana da ovako nešto može da se dogodi i da građani nisu u tom smislu zaštinćeni. To je poruka onih koji se odvaže na ovakvo svirepo delo koje će, siguran sam, i tužilac okarakterisati kao delo terorizma. Bez obzira da li je bio instruisan od strane nekih islamističkih grupa ili terorističkih ćelija ili ne, jasno je kakvo je delo počinio. Na sistemu bezbednosti i državi ostaje odlučna reakcija protiv ovakvih učinjenih dela", rekao je on.

Euronews

10.00 Stanje povređenih

Od osam osoba povređenih u pucnjavi kod Mladenovca, koje su smeštene u Urgentnom centru, dvoje je u teškom stanju sa prostrelnim ranama stomaka, javlja reporter Tanjuga.

Kod jednog od osam pacijenata nema oštećenja unutrašnjih organa, dok je dvoje teško povređenih smešteno u bolnicu "Dragiša Mišović", gde će se od sad prevoziti pacijenti ranjeni kod Mladenovca. 

U bolnicu u Smederevu bilo je prebačeno 10 ranjenih, od kojih je četvoro stiglo bez znakova života, od kojih je najmlađi 2008. godište, javlja reporter Tanjuga.

Iz Smedereva je dvoje upućeno u KBC Dragiša Mišović, a troje je zbrinuto u Smederevu na odeljenju opšte hirurgije i na ortopediji. Jedno lice pušteno na kućno lečenje nakon ukazane pomoći. 

Svi operisani u smederevskoj bolnici trenutno su u stabilnom stanju.

Euronews

09.38 MUP objavio fotografiju uhapšenog U.B.

MUP

 

09.15 Svetski i regionalni mediji pišu o pucnjavi u Mladenovcu

Američki CNN piše da je muškarac osumnjičen za ubistva najmanje osmoro ljudi uhapšen nakon masovne potere koja je trajala cele noći, i u koju je bilo uključeno stotine pripadnika policijskih snaga. Dodaje se da je u pitanju drugo masovno ubistvo u samo dva dana.

Britanski javni servis BBC takođe stavlja u fokus da je u pitanju druga masovna pucnjava u Srbiji u samo nekoliko dana, i dodaje da je napadač pucao iz vatrenog oružja u pokretu. Ističe se, takođe, i da je uhapšen. Opširnije u posebnoj vesti.

08.37 Vučić i ministri se obraćaju javnosti u 10.30

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade Republike Srbije obratiće se javnosti danas u 10.30.

08.23 Pacijenti u Urgentnom centru u stabilnom stanju

Oko ponoći osmoro ranjeno prevezeno je u Urgentni centar. Zvanično svi su u stabilnom stanju, porodice su bile sa njima preko noći, jalja reporter Euronews Srbija. Za sada je ispred Ugrentnog mirno.

Euronews

08.14 Uhapšen napadač

Napadač koji je kod Mladenovca ubio osam i ranio 13 ljudi uhapšen je, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

08.05 Pogledajte uključenje reporterke Euronews Srbija iz sela Dubona

Euronews

07.55 Ranjeno 13 osoba

U pucnjavi kod Mladenovca ubijeno je 8, a ranjeno 13 ljudi, rečeno je Tanjugu u MUP. Sve specijalne jedinice MUP-a su na terenu - SAJ, Žandarmerija, Helikopterska jedinica, Intreventna, termovizijski dronovi. Iz MUP-a je napad okarakterisan kao teroristički akt.

07.46 Meštanin Dubone: Jutros niko ne izlazi iz kuća u selu

Jedan od meštana iz sela Dubona rekao je za Euronews Srbija da je do pucnjave došlo posle svađe.

"Upucao je ljude u selu Malo Orašje. To je mesto kod crkve i škole gde se uveče okuplje veliki broj ljudi i dece. Pucao je iz svog mecedesa i nastavio dalje. Na putu ka selu Šepšin nastavio je da puca iz vozila. Jutros niko ne izlazi iz kuća u tom selu. Prvo jer se plaše, drugo policija ne dozvoljava", rekao je on.

07.17 Na području tri mladenovačka sela policajci pretražuju vikendicu po vikendicu

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i interventne brigada policije pretražuju vikendicu po vikendicu na području tri mladenovačka sela, javlja RTS.

Kako navodi Tanjug, potraga obuhvata i nekoliko sela oko Dubne - između ostalih Šepšin i Malo Orašje. Patrole su svuda, zaustavljaju vozila, ako primete nešto sumnjivo vrše pretres.

Tanjug/FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

 

06.35 Operisane osobe u KBC "Dragiša Mišović" i dalje životno ugrožene

Dve povređene osobe stare 21 i 23 godine smeštene su u KBC "Dragiša Mišović" su operisane ali i dalje životno ugrožene, prenosi RTS.

05.15 Više od 600 pripadnika specijalnih jedinica traga za napadačem

Sve specijalne jedinice MUP-a su na terenu - SAJ, Žandarmerija, Helikopterska jedinica, Intreventna, termovizijski dronovi. Više od 600 pripadnika MUP učestvuje u potrazi za napadačem.

05.01 U bolnicu u Smederevu primljeno 10 osoba, četiri podlegle povredama

Prema nezvaničnim informacijama iz bolnice u Smederevu, tamo je prevezeno 10 osoba, od kojih su četiri osobe podlegle zadobijenim ranama. Tri osobe su operisane, dve su u stabilnom stanju, dok je jedna još na operaciji, prenosi RTS. Urgentni centar Srbije, u koji su takođe zbrinuti ranjeni, informacije o njihovom zdravstvenom stanju objaviće u toku prepodneva.

04.23 Gašić stigao u Mladenovac

Prema nezvaničnim informacijama, ministar policije Bratislav Gašić nalazi se u Mladenovcu. Podsetimo, on je ranije u toku noći masovno ubistvo okarakterisao kao "teroristički akt".

04.00 Peti sat potrage za napadačem

03.15 Novo masovno ubistvo u Srbiji udarna vest regionalnih i svetskih medija

Regionalni i svetski mediji su kao udarnu preneli vest o novom masovnom ubistvu koje se noćas dogodilo u Mladenovcu. U trenutku kada je u našoj zemlji na snagu stupila trodnevna žalost zbog masovnog ubistva koje je izvršio trinaestogodišnji učenik OŠ "Vladislav Ribnikar", u Srbiji se desio novi masakr.

Vest je među prvima preneo CNN koji konstatuje da su "do ove nedelje masovna ubistva u Srbiji bila retka, uprkos visokoj stopi posedovanja oružja u zemlji". "Srbija ima najviši nivo civilnog posedovanja oružja u Evropi i peti po visini u svetu - što je nasleđe sukoba iz devedesetih godina", piše američki medij.

Dojče vele je objavio tekst u kojem se navodi da masovno ubistvo dolazi u trenutku kada je Srbija u žalosti nakon prvog masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar", a nadalje navodi da je "deo nacionalnog identiteta da se oružje uglavnom koristi za pucanje tokom proslava, ali i idealizovanje učesnika rata".

Vest je preneo i najčitaniji grčki sajt "Proto thema", ali i regionalni portali u Hrvatskoj, BiH, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

03.06 I dalje trage potraga za napadačem

Kako je za Euronews Srbija saopšteno iz Policijske uprave u Mladenovcu, potraga za napadačem i dalje traje.

03.01 Stanovnici Šepšina zaključani u kućama

Stanovnici sela Šepšin u kojem je dvadesetjednogodišnji napadač nastavio krvavi pir nakon što je usmrtio i ranio nekoliko ljudi u susednom selu Dubona, četvrti sat su zaključani u kućama. Prema nezvaničnim saznanjima, napadač se krije u ovom selu.

02.44 "Bojim se da ovo neće biti izolovan slučaj"

Borivoje Radovanović, profesor psihologije kriminala koji je u sredu uveče gostovao u emisiji Euronews centar izjavio je da postoji bojazan od imitacije slučaja koji se odigrao u OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Ono što je najgore jeste da se bojim da ovo neće biti izolovan slučaj i da će biti još imitiacija ovakvih slučajeva od strane drugih učenika u našim školama", rekao je u sredu uveče prof. Radovanović za Euronews Srbija.

02.35 Dani žalosti u Srbiji

Zbog tragičnog događaja u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u Srbiji je proglašena trodnevna žalost koja će početi sutra, a u skladu sa Zakonom o obeležavanju dana žalosti, propisana su određena pravila.

02.20 Sve specijalne jedinice MUP-a su na terenu

Sve specijalne jedinice MUP-a su na terenu: SAJ brigada, Žandarmerija, Helikopterske, PU BGD, PU SD. Takođe, na lice mesta izašle su interventna, JZO, kao i termovizijski dronovi, odnosno oprema za noćnu pretragu.

02:08 Treći sat potere za napadačem

Policija i dalje traga za napadačem koji je počinio masovno ubistvo u selu Dubona. Kako javljaju mediji, sve specijalne jedinice MUP-a su na terenu uključujući i helikopterske jedinice.

02.02 Ministarstvo zdravlja apeluje

Potrebna krv za ranjene koji su zbrinuti u Urgentnom centru, KBC "Dragiše Mišović" i Kliničko-bolničkom centru "Zemun".

01.55 MUP Srbije se još nije zvanično oglasio povodom pucnjave u Mladenovcu

01.50 Jauci u selima u Mladenovcu

Građani su okupljeni na ulicama sela Dubone u kojem je dvadesetjednogodišnji napadač izvršio krvavi pir.

01.46 Ranjeni se zbrinjavaju u Beogradu

Prvi ranjeni u pucnjavi u Mladenovcu dovezeni su u Urgentni centar Srbije, a kako Euronews Srbija nezvanično saznaje, ostali se primaju i u Kliničko-bolnički centar "Zemun".

01:24 Napadač se i dalje ne predaje policiji

01:11 Stravičan broj žrtava

Prema nezvaničnim informacijama, u pucnjavi je ubijeno osam osoba, a jedanaest ranjeno. Strahuje se da ima još nastradalih.

00:59 Veliki broj ranjenih u pucnjavi

Kako je oko ponoći nezvanično potvrđeno za Euronews Srbija, u bolnicu je prebačeno pet osoba ali se strahuje da je broj ranjenih na terenu veći.

00:44 Potera za napadačem i dalje traje

Naseljem odjekuju sirene Hitne pomoći i policije. Veliki broj policijskih snaga je blokirao Mladenovac i okolna mesta. Kako nezvanično saznajemo, u poteri za napadačem učestvuje i helikopter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

00:39 Pucnjavi prethodila svađa

Prema nezvaničnim informacijama, pucnjavi je prethodila svađa u školskom dvorištu. Napadač U. B. je potom otišao do kuće, uzeo pušku i započeo krvavi pir.

00:28 Ubijeni policajac i njegova sestra

U pucnjavi su ubijeni policajac van dužnosti (20) i njegova sestra, dok identitet treće osobe nije poznat.

00:21 Meštani se zaključavaju u svoje domove i kafiće

Kako javlja novinar Euronews Srbija, u Mladenovcu je opasno stanje, a građani su uznemireni. Mnogi su se zaključali u svojim domovima ili tamo gde su zatekli kada je primljena vest da je policija u poteri za napadačem.

00:01 Treća žrtva pucnjave

Kako nezvanično saznaje Euronews Srbija, povredama je podlegla i treća osoba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

23:55 Napadač ukradenim vozilom pobegao sa mesta zločina

Prema prvim informacijama, tragedija se odigrala u selu Dubona nakon čega je napadač ukradenim automobilom pobegao u susedno selo i nastavio dalje ka Mladenovcu. Raspisana je poternica za mladićem U. B. 21 godina.

23:27 Pucnjava kod Mladenovca

U pucnjava u selu Dubona kod Mladenovca ubijene su dve osobe, kada je naoružani napadač ispalio rafale iz automobila u pokretu. Sumnja se da je pucao iz automatske puške, a zatim pobegao s lica mesta. Zasad nije poznato stanje povređenih kao ni njihov broj. Hitna pomoć je poziv dobila nešto malo posle 23 časova.

Komentari (1)

Andrija

05.05.2023 08:55

Sućut obiteljima. Vaše društvo je poprilično zatrovano krivom unutarnjom politikom, zatrovano herojima kriminalcima, anglosaksonskim vrijednostima miješanim sa balkanskim mentalitetom. Nazalost, ovaj trend ce se nastaviti jer djeca i mladi nemaju prave i istinske uzore, nego su im uzori kriminalci, političari i ostala podzemna gamad koja nekaznjeno gmize eterom i podzemljem srpskih ulica. Jednom riječju žalosno u šta se društvo pretvara.

Srbija