Društvo

Šapić pozvao građane da ispred Starog dvora odaju počast tragično stradalima

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2023

-

17:01

Šapić pozvao građane da ispred Starog dvora odaju počast tragično stradalima
Šapić pozvao građane da ispred Starog dvora odaju počast tragično stradalima - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozvao je sve građane da večeras od 18 časova dođu ispred Starog dvora, zapale sveću, odaju počast žrtvama i da zajedno iskažu saosećanje sa porodicama stradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar", Smederevu i Mladenovcu.

"Nakon prvog nezapamćenog zločina na ovim prostorima koji se odigrao u OŠ "Vladislav Ribnikar”, nije prošlo ni nepunih 36 sati, a desio se novi u okolini Smedereva i Mladenovca. I sam sam ostao zatečen kao i najveći broj ljudi koji žive u našoj zemlji i našem gradu. Sve drugo, osim izjave saučešća i saosećanja sa porodicama nastradalih, mislim da je bilo suvišno reći. Želeo bih da pozovem sve Beograđane da upravo ispred Starog dvora, na mestu gde obično čekamo i proslavljamo naše najsrećnije momente, odamo počast žrtvama ova dva nesrećna i zaista nezapamćena zločina. Da upravo na tom mestu u ovom verovatno jednom od najtežih momenata za Beograd i Srbiju pokažemo dostojanstvo, empatiju, razumevanje i saosećanje sa tragično stradalim žrtvama i njihovim porodicama", rekao je Šapić, saopštila je gradska uprava.

Gradonačelnik je zahvalio svima onima koji su ponudili pomoć porodicama nastradalih.

"Pozivam još jednom sve Beograđane da danas od 18 časova dođu ispred Starog dvora da zapale sveću, da odaju poštu nesrećno stradalim žrtvama i da baš na mestu najvećih radosti pokažemo saosećanje sa žrtvama i porodicama nesrećno stradalih naših sugrađana, od kojih je, nažalost, najviše bilo dece", zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i svi gradski većnici i sekretari, od 17.15 časova paljenjem sveća ispred Starog dvora odaće poštu nastradalima, a građani će to moći da učine od  18 časova danas pa do nedelje u ponoć.

Komentari (0)

Srbija