Aktuelno

Ašanin: Tri osobe povređene u pucnjavi u Mladenovcu operisane i u stabilnom su stanju

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2023

-

20:24

Ašanin: Tri osobe povređene u pucnjavi u Mladenovcu operisane i u stabilnom su stanju
Milika Ašanin - Copyright Tanjug/AP/Miloš Miškov

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da su troje od sedmoro žrtava napada masovnog ubice u okolini Mladenovca operisani u tom centru i da je njihovo stanje stabilno. 

"Mi smo primili devet pacijenata. Od njih je sedmoro već operisano i mogu da kažem dobre vesti da su njih troje - pacijentkinja 2003.godište, koja je imala tešku povredu noge i podlaktice i koju su operisali ortopedi, pacijent 2006. godište koji je imao težak prelom natkolenice i povredu arterije, kojeg su operisali ortopedi i vaskularci i pacijent koji je imao tešku urogenitalnu povredu, a operisali su ga urolozi, potpuno stabilno, oni su se već probudili i već su ekstubirani", rekao je Ašanin Tanjugu.

Što se ostalih pacijenata tiče, Ašanin je rekao da su dvoje u jako kritičnom stanju.

"Jedna pacijentkinja sa povredom glave i oka i jedna pacijentkinja sa teškim povredama stomaka, jetre, desnog bubrega i transverzalnog kolena", naveo je Ašanin.

Što se tiče učenika i nastavnice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji su primljeni u sredu, Ašanin kaže da su dobro.

"Dvoje učenika i nastavnica su sasvim stabilno, čak se o jednom razmišlja da se za dan, dva pusti kući. Nastavnica je dobro i stabilno ali će  morati da se uradi jedna intervencija ortopeda mikrohirurga šake. Što se tiče najtežeg pacijenta, učenika koji je još uvek u teškom stanju, danas smo uradili neka kontrolna snimanja magnetnom rezonancom i zadovoljni smo tim nalazom i i dalje pomno pratimo njegovo stanje", rekao je Ašanin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija