Aktuelno

Zločin započet u Malom Orašju: Pet drugara iz tog mesta prve žrtve napadača iz okoline Mladenovca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/05/2023

-

19:15

Zločin započet u Malom Orašju: Pet drugara iz tog mesta prve žrtve napadača iz okoline Mladenovca
Zločin započet u Malom Orašju: Pet drugara iz tog mesta prve žrtve napadača iz okoline Mladenovca - Copyright Euronews/Slaven Dimitrić, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

veličina teksta

Aa Aa

Krvavi pir koji se odigrao prošle noći u okolini Mladenovca započet je u mestu Malo Orašje koje je naselje grada Smedereva. Od ukupno osam nastradalih, tu je ubijeno pet mladića koji su bili okupljeni. Reporter Euronews Srbija javlja da je policija obezbeđuje prostor u Malom Orašju i Duboni. 

Oprečne su informacije šta je prethodilo tragediji, a predsednik je danas u obraćanju rekao da je osumnjičeni kao jedini motiv za punjavu naveo "omalovažavanje".

Ono što se zna, to je da je napadač prvo u Malom Orašju ubio pet mladića koji su imali od 15 do 21 godinu. (od 2005. do 2008. godišta). Prema informacijama meštana, oni će biti sahranjeni sutra u 14 časova. 

Euronews

Osumnjičeni Uroš Blažić je u tom mestu izašao iz automobila i ispalio rafal u grupu ljudi koja se nalazila na pikniku na livadi pored puta, javio je RTS. Prema nezvaničnim informacijama, na tom mestu je bilo oko petnaestak osoba. U policijskom saopštenju je navedeno da je ranjeno njih šest.

Prema rečima meštana, svi ubijeni mladići su se dobro znali i družili su se ceo život, zajedno su putovali i okupljali su se. Navodno su i te večeri proslavljali što je jedan od njih postao ujak. 

Nakon što je izvršio strašan zločin u Malom Orašju, napadač se nije zaustavio već je krenuo ka selu Dubona kod Mladenovca gde je usmrtio još tri osobe, a osam ranio. Među ubijenima su policajac koji je bio van dužnosti i njegova sestra. 

Kako je napadač išao od mesta gde je započeo pucnjavu do mesta gde je uhapšen?

Major Nemanja Đuran iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije je rekao da je, s obzirom da je osumnjičeni iz tog kraja, on dobro poznavao lokalne puteve, a između mesta Malo Orašje i Dubona je išao sopstvenim vozilom, a potom se zaglavio u nepristupačnim putevima i jedan deo je prešao peške.

"Došao je do jednog objekta gde je video da u vozilu postoji ključ za startovanje. To vozilo je uzeo i nastavio ka Malom Požarevcu. Videvši da je policija na npalatnoj rampi, zaustavio je taksistu, ušao i rekao mu da je naoružan bombom i da će ga razneti ako ne vozi gde on kaže", rekao je Đuran za RTS.

MUP Srbija

 

Taksistu je primorao da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija i uhapsila.

Prilikom pretresa pronađen arsenal

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Šepšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija