Aktuelno

Slučaj stradalih u rudniku "Soko": U tužilaštvu saslušano sedam od 18 povređenih rudara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/05/2023

-

18:44

Slučaj stradalih u rudniku "Soko": U tužilaštvu saslušano sedam od 18 povređenih rudara
mre.gov.rs - Copyright mre.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

U aleksinačkom tužilaštvu danas je saslušano sedam od 18 povređenih rudara u nesreći u rudniku Soko, u kojoj  je 1. aprila prošle godine stradalo osam njihovih kolega. 

Prema rečima advokata porodica stradalih Bratislava Stojanovića, saslušani rudari potvrdili su niz nepravilnosti u radu rukovodstva rudnika. 

"Od 14 osumnjičenih za nesreću do sada saslušan samo jedan, a od Tužilaštva sam tražio da se sasluša i bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. O tom zahtevu Tužilaštvo će odlučivati u daljem toku postupka", rekao je on.

Stojanović kaže i da je razočaran što Skupština Srbije nije po hitnom postupku reagovala na inicijativu da se formira anketni odbor koji bi ispitao sve okolnosti u vezi sa nesrećom.

Podsetimo, u ranim jutarnjim časovima 1. aprila 2022. godine, u rudniku je došlo do nesreće. Zorana Mihajlović, tadašna ministarka rudarstva i energetike, rekla je tada novinarima da nije bilo eksplozije, već da su se rudari ugušili zbog visoke koncentracije metana. Vršilac dužnosti direktora Resavice Saša Spasić rekao je tada da je najverovatnije došlo do proboja metana i da je njegova koncentracija bila 95 procenata.

Komentari (0)

Srbija