Aktuelno

MUP: U prva tri dana predato 5.397 komada ilegalnog oružja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/05/2023

-

09:43

MUP: U prva tri dana predato 5.397 komada ilegalnog oružja
MUP: U prva tri dana predato 5.397 komada ilegalnog oružja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U prva tri dana predaje neregistrovanog oružja i municije, od 8. maja predato je 5.397 komada oružja, 290.572 komada municije i 468 komada minsko-eksplozivnih sredstava, saopštio je MUP.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da do 8. juna predaju neregistrovano oružje i eksplozivne naprave najbližoj policijskoj stanici ili da pozovu policijske službenike da dođu na datu adresu i preuzmu ga", dodaje se u objavi MUP-a na Instagramu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su, nakon tragedija na Vračaru i kod Mladenovca, apelovali na građane da predaju svo oružje u ilegalnom posedu, a za to neće snositi nikakve sankcije.

Svaki građanin, ukoliko želi, može oružje predati anonimno, bez da mu policija uzima bilo kakve lične podatke, rekao je nedavno državni sekretar u MUP Željko Brkić za Euronews Srbija.

On je istakao da policija očekuje dobar odziv, jer se "veruje da su ova dva tragična događaja bila dovoljan osnov za sve građane da shvate težinu posledica koje su moguće ukoliko se oružje drži nelegalno ili ono za koje postoji dozvola, drži na neobezbeđen način".

"Zato, očekujemo da će se građani u velikom broju odazvati i predati sve komade oružja koje drže u ilegalnom posedu, bez obzira na način na koji su došli do njih", istakao je Brkić i dodao:

"Želim da ukažem građanima da policijskoj stanici prijave ako imaju saznanja da bilo koje lice ilegalno drži oružje, jer vidimo kako nas ćutanje vodi u tragedije sa nesagledivim posledicama". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija