Aktuelno

U Beogradu večeras akcija suzbijanja komaraca: Ekipe na teritoriji većine gradskih opština, fokus na priobalja

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2023

-

10:05

U Beogradu večeras akcija suzbijanja komaraca: Ekipe na teritoriji većine gradskih opština, fokus na priobalja
U Beogradu večeras akcija suzbijanja komaraca: Ekipe na teritoriji većine gradskih opština, fokus na priobalja - Copyright Tanjug/Nenad Cakić

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu će danas od 18 časova do ponoći ekipe JKP "Gradska čistoća" Sektora za ekologiju i unapređenja životne sredine sprovoditi intenzivnu akciju suzbijanja odraslih formi komaraca. 

Radiće se uređajima sa zemlje, ali i sa vode. 

Dubravka Planinac iz Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine JKP "Gradska čistoća" izjavila je za Tanjug da večeras počinje suzbijanje odraslih oblika komaraca i da je to prva velika akcija. 

"Imali smo jednu u petak, radili smo uglavnom samo obalni deo Save i Dunava. Večeras će naše ekipe biti viđene na teritoriji većine gradskih opština, bazirali smo se na priobalja, bićemo na Ostružnici, Umci, Adi Ciganliji, Makišu, levoj obali Dunava, radićemo nasipe, kao i blokove uz Savu, Ušće i oko ratnog ostrva", rekla je Planinac.

Navela je da će biti ekipa i sa vode, sa čamaca oko priobalja Ade i Ratnog ostrva, a da će se raditi i uređajima sa zemlje. 

"Biće ekipa sa gustim dimom na nasipima. To su preparati koji su registrovani od strane nadležnog Ministarstva i upisani u listu biocidnih proizvoda", dodala je Planinac.

Prema njenim rečima, monitoring odralih komaraca je pokazao da su se sada aktivirali komarci iz roda edes. 

"Nadzorom i monitoringom kontrolišemo i pojavu novih vrsta u našem gradu, a u našoj laboratoriji se kontroliše prisustvo virusa. U Beogradu imamo virus groznice Zapadnog Nila", rekla je Planinac.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija