Društvo

U delovima Beograda sutra tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

16:37

U delovima Beograda sutra tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca
U delovima Beograda sutra tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" sutra će uređajima sa zemlje sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda.

U petak 19. maja od 18.00 časova do ponoći, ekipe "Čistoće" vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Ada Ciganlija, Makiš, Grocka, Brestovik, Nasip od 45 Bloka ka Ostružničkom mostu i Surčinsko polje, Nasip Progar, Boljevci, Jakovo, Vinča, Ritopek.

Preparat koji ekipe JKP "Gradska čistoća" koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija