Društvo

U Beogradu danas nastavak akcije suzbijanja komaraca

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2022

-

07:46

U Beogradu danas nastavak akcije suzbijanja komaraca
U Beogradu danas nastavak akcije suzbijanja komaraca - Copyright Tanjug/Nenad Cakić

veličina teksta

Aa Aa

Ekipe JKP "Gradska čistoća" večeras će uređajima sa zemlje nastaviti akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda. Od 19.30 sati do ponoći akcija je na lokacijama Zabran, Grocka uz Dunav, Brestovik, Vinča uz Dunav, Ritopek, Ada Huja, Višnjica uz Dunav, Slanci, Veliko selo, Lešće, Vinča, Grocka, Busije, Šangaj, Batajnica, Zemun-Gornji i Donji Grad, Dorćol i Retenzija.

Gradska čistoća je saopštila da je preparat koji koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda što, dodaje se, znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah.

Gradska čistoća apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija. Podsećaju da sugrađani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija