Aktuelno

Sektor za vanredne situacije: Nevreme zahvatilo veliki deo Srbije, angažovani spasioci sa opremom

Komentari

Autor: MUP

27/05/2023

-

23:27

Sektor za vanredne situacije: Nevreme zahvatilo veliki deo Srbije, angažovani spasioci sa opremom
Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Tokom današnjeg dana nevreme je zahvatilo veliki deo Srbije, a Sektor za vanredne situaicije MUP-a je saopštio da je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani.

Na snazi je i dalje vanredna situacija koja je juče proglašena zbog posledica izazvanih velikim padavinama na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od juče na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

Na teritoriji zahvaćenim vremenskim nepogodama danas je evakuisano dvoje dece u Futogu što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka jučerašnjih padavina.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

 

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica.

Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni.

Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija