Evropa

Smanjen broj evakuisanih zbog poplava u Emilija-Romanji, 10.000 se vratilo kućama

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2023

-

11:04

Smanjen broj evakuisanih zbog poplava u Emilija-Romanji, 10.000 se vratilo kućama
Smanjen broj evakuisanih zbog poplava u Emilija-Romanji, 10.000 se vratilo kućama - Copyright Tanjug/AP/Michele Nucci/LaPresse

veličina teksta

Aa Aa

Broj evakuisanih zbog poplava u regionu Emilija-Romanja smanjen je na 26.324, nakon što se 10.000 njih vratilo svojim kućama.

Kako navodi agencije Ansa, voda se polako povlači iz Faence, Forlija, Čezene i drugih najteže pogođenih mesta.

S druge strane, voda je i dalje prisutna u Raveni i okolnom području, ali procenjuje se da je opasnost od poplava otklonjena.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni vratila se ranije nego što je predviđeno sa samita G7 u Japanu, ona je posetila poplavljena područja i obećala ''trenutne odgovore''.

Ona je dodala da će danas razgovarati sa ministrima italijanske vlade kako bi se dogovorile optimalne mere, odšteta i pomoć.

Predsednik regiona Emilija-Romanja Stefano Bonačini izjavio je da je zbog 300 atkivnih klizišta biti potrebno, između ostalog, rekonstruisati  preko 600 puteva.

''Ima ljudi koji su izgubili sve u svojim kućama i na radnim mestima, i biće potrebne nadoknade od 100 odsto. Potrebna nam je i materijalna rekonstrukcija infrastrukture'', rekao je.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa