Aktuelno

Tužilaštvo predložilo pritvor za čoveka koji je na protestu nosio obešenu lutku koja podseća na Vučića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/06/2023

-

16:51

Tužilaštvo predložilo pritvor za čoveka koji je na protestu nosio obešenu lutku koja podseća na Vučića
Tužilaštvo predložilo pritvor za čoveka koji je na protestu nosio obešenu lutku koja podseća na Vučića - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško S, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Kako dodaju, Boško S. se tereti da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu.

"Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor Bošku S. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta "Srbija protiv nasilja" uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uredjenja i bezbednosti Srbije, te pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje", navode iz tužilaštva.

Kako dodaju, fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija