Politika

Brnabić: Imate drugačiju viziju - OK, ali vešanje, a borite se protiv nasilja?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/06/2023

-

23:21

Brnabić: Imate drugačiju viziju - OK, ali vešanje, a borite se protiv nasilja?
Brnabić: Imate drugačiju viziju - OK, ali vešanje, a borite se protiv nasilja? - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić oštro je večeras kritikovala učesnike protesta ''Srbija protiv nasilja'' koji su na skup došli sa obešenom lutkom sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podsećajući ih da su na skup došli kako bi se borili protiv nasilja.

''Kako ovo objasnite deci? Moj sin ima četiri godine. Ja sam 'ćale' za vas koji promovišete tolerantnije društvo - i ne znam kako bih mu objasnila. Aleksandar Vučić je prijatelj, otac, sin...čovek koji daje sve da Srbija bude jača. Imate drugačiju viziju - OK, ali vešanje, a borite se protiv nasilja?'', poručila je premijerka na Tviteru.

 

 

Selaković: Sramne slike se večeras šalju iz naše prestonice

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i član Predsedništva SNS Nikola Selaković oštro je osudio, kako je naveo, pozive na nasilje i slike nasilja, vređanja i mržnje tokom večerašnjeg petog protesta dela opozicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

"Sramne slike se večeras šalju iz naše prestonice. Slike nasilja, vređanja, i mržnje. Prvo su nosili vešala po Terazijama, a sada pozivaju na vešanje predsednika države. Dok predsednik, u ovim teškim vremenima za našu državu i naš narod na Kosovu i Metohiji, poziva na jedinstvo, poziva na dijalog, pruža ruku svakom dobronamernom građaninu i daje ozbiljne predloge za rešavanje pitanja nasilja, dotle oni koji su se zaklinjali u demokratiju na vlast žele da dođu mimo izbora i pozivaju na vešanje onoga koga ne mogu da pobede'', istakao je Selaković.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Selaković je dodao i da je ''večerašnje, do sada nikad viđeno, sejanje mržnje i poziva na nasilje je za svaku osudu od strane normalnog i pristojnog čoveka, ali i pravo lice onih koji se tobož bore protiv nasilja promovišući nasilje i one koji su svoje nasilništvo odavno promovisali pred očima čitave javnosti".

Na protestu u organizaciji dela opozicije "Srbija protiv nasilja" okupljeni su večeras doneli obešenu lutku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija