Politika

Svetlana Bojković: Ujedinimo se u bolu zbog nevinih žrtava kako bismo zajedno pobedili zlo koje se preteći nadvija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/06/2023

-

21:02

Svetlana Bojković: Ujedinimo se u bolu zbog nevinih žrtava kako bismo zajedno pobedili zlo koje se preteći nadvija
Svetlana Bojković - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Svetlana Bojković izjavila je danas ispred zgrade parlamenta, na skupu “Srbija protiv nasilja”, da se "naše društvo pretvorilo u društvo u kome se neprekidno podstiče ispoljavanje tamnih strana ljudske prirode, umesto da se inspiriše najbolje u nama".

"Društvo u kome su stručni, obrazovani i vredni ljudi marginalizovani, dok se na njihova mesta, kao i na rukovodeće položaje i najodgovornije funkcije u državi, postavljaju neobrazovani, nestručni i nesposobni", rekla je Svetlana Bojković. 

Ona je izjavila da živimo u društvu gde su obrazovanje i kultura skrajnuti i ostavljeni da postepeno tonu a oni predstavljaju temelj nacije, njen identitet.

"Društvo u kome moralne vrednosti iščezavaju i materijalna korist postaje jedina vodilja, gde se neistomišljenici proglašavaju neprijateljima naroda i države. Uvek kad smo dolazili u užasne situacije po sve nas i našu zemlju, bili smo solidarni, kao i za vreme bombardovanja 1999. godine. Bez obzira na sve naše razlike u političkim opredeljenima. Saberimo se i sada i shvatimo da smo svi mi zajedno“, rekla je ona.

Ona je izjavila da ubistvo pre mesec dana osam devojčica, jednog dečaka i školskog čuvara u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i osam osoba u Mladenovcu predstavljaju zločin kakav nije zapamćen u istoriji Srbije. 

"Ova rana ne može da se zaceli. To nije rana samo za porodice nastradalih, to je rana celog našeg društva", rekla je Svetlana Bojković. 

Ona je navela da su od prvog protesta, organizovanog u tišini, na kojem nije izgovorena nijedna reč, učesnici demonstracija optuženi da su iskoristili tragediju političke svrhe, da su izmanipulisani, hijene i lešinari. 

Svetlana Bojković je izjavila da su tokom mesec dana učesnici mirnih protesta bili izloženi neprekidnim optužbama i vređanju. 

"Svi bi trebalo da budemo zajedno, ujedinimo se u bolu zbog nevinih žrtava, kako bismo zajedno pobedili zlo koje je stvoreno i preteći se nadvija. Mi koji šetamo protiv nasilja treba da nastavimo naše proteste, kako bismo vratili veru u civilizovane međuljudske odnose i u ujedinjenu Srbiju", rekla je Svetlana Bojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija