Aktuelno

"Skakali su sa pontona i udavili se": Pripadnik Ronilačke jedinice žandarmerije o nesreći na Adi Ciganliji

Komentari

Autor: RTS

07/06/2023

-

09:49

"Skakali su sa pontona i udavili se": Pripadnik Ronilačke jedinice žandarmerije o nesreći na Adi Ciganliji
"Skakali su sa pontona i udavili se": Pripadnik Ronilačke jedinice žandarmerije o nesreći na Adi Ciganliji - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica dečaka su se juče utopila u Savskom jezeru na Adi Ciganliji bili su učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole "Lola" u Železniku. Marko Mladenović iz Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao je da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da su tela brzo izvučena. Apelovao je na građane da ne koriste neuređena kupališta i da naročito obrate pažnju na decu.

Mladenović rekao je za RTS da kupališna sezona na Adi nije počela, čak i na onim mestima koja su tokom leta predviđena za kupanje.

"Oni su bili na mestu gde kajakaši imaju svoje treninge. Tu su skakali sa nekog pontona", naveo je Mladenović.

Istakao je da nije poznato da li su mladići bili pod uticajem alkohola.

Mladenović je naveo da MUP koristi svaku priliku da preko medija i društvenih mreža apeluje na sve građane da se obrati pažnja na decu pored vode i da ne koriste neuređena kupališta.

"Apelujemo na vlasnike splavova, plovnih objekata na rekama da se vodi računa o bezbednosti, da se koriste zaštitni prsluci i da se ne ulazi u vodu u alkoholisanom stanju", napomenuo je Mladenović.

Istakao je da nikako ne treba uskakati u vodu i pomagati osobi koja se davi.

"Poruka je da se nikako ne ulazi u vodu, jer u tim situacijama kada se neko bori za život, on je sklon da povuče drugog sa sobom pod vodu. Naša preporuka je da se ili pozove upomoć ili da se pruži neki čvrsti predmet ili uže na šta lice može ili da se dovuče do obale, ali nikako ne ulaziti u vodu za licem koje se davi", objasnio je Mladenović.

Komentari (0)

Srbija