Aktuelno

Zbog poplava vanredne situacije u još četiri opštine: Vatrogasci-spasioci na terenu širom Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2023

-

15:34

Zbog poplava vanredne situacije u još četiri opštine: Vatrogasci-spasioci na terenu širom Srbije
Pošega, vanredna situacija - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Tokom današnjeg dana proglašene su vanredne situacije na teritoriji Grada Prokuplja, opština Medveđa, Kuršumlija i za deo teritorije Požega, saopštio je danas MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije od jutros od sedam do 14 časova, angažovani su na crpljenju vode na teritoriji Novog Pazara, Loznice, Jagodine, Kladova i Trstenika.

U Kladovu su vatrogasci-spasioci angažovani na crpljenju vode u dvorištu predškolske ustanove "Neven" kako bi deca i osoblje ustanove mogli bezbedno iz objekta.

U Loznici je vršeno crpljenje vode iz podruma Doma zdravlja kao i preventivni obilazak terena i razgovor sa meštanima u mestu Klupci i u opštini Krupanj, dok je u Novom Pazaru vršeni crpljenje vode iz dvorištva i podrumskih prostorija iz domaćinstava pored reke Trnavice.

U Kosjeriću su pripadnici VSJ tokom dana obilazili i detektovali kritične tačke kod korita reke Dubice, gde je angažovana mehanizacija radi čišćena grla reke i podignut odbrambeni bedem na mestu gde se reka izlila i uklanjanje stabala iz iste.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će, u skladu sa najavama RHMZ-a za obimnije padavine, nastaviti i tokom dana da obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima na tim područjima i vršiti crpljenje vode po pozivu gradjana.

Dodaje se da je na snazi 35 vanrednih situacija i to za celu teritoriju Gradova Čačak, Loznica i Jagodina, Prokuplje i opština Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj Trstenik, Medveđa i Kuršumlija, i deo teritorija Grada Šapca i Užica, i opština Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Aleksinac, Lučani, Aleksandrovac, Kosjerić, Varvarin, Rekovac, Majdanpek i Svilajnac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija