Aktuelno

Potvrđena optužnica protiv oca koji je osumnjičen da je držao ćerku zatočenu u stanu

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2023

-

10:53

Potvrđena optužnica protiv oca koji je osumnjičen da je držao ćerku zatočenu u stanu
Potvrđena optužnica protiv oca koji je osumnjičen da je držao ćerku zatočenu u stanu - Copyright MUP Srbije, 24sedam/Katarina Mihajlović, E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu o potvrđivanju optužnice protiv U. P., koji se sumnjiči da je svoju ćerku L.P. držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Apelacioni sud je odbio žalbu branioca okrivljenog i potvrdio rešenje kojim je potvrđena optužnica, potvrđeno je Tanjugu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U. P. je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a prvi osnovni sud bi trebalo uskoro da zakaže pripremno ročište pred početak suđenja.

Optužnicom se U.P. na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

U toku istrage tužilaštvo je ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu Policijske stanice Palilula, koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana.

Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola. 

Pribavljena je i medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Nakon što je 24.marta izvršen pretres stana na Zvezdari, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

U.P.  je 28. marta pronađen, uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija