Aktuelno

Uhapšen još jedan saradnik Veljka Belivuka, osumnjičeni osuđivan za ubistvo navijača

Komentari

Autor: Novosti

17/07/2021

-

18:50

Uhapšen još jedan saradnik Veljka Belivuka, osumnjičeni osuđivan za ubistvo navijača
Uhapšen još jedan saradnik Veljka Belivuka, osumnjičeni osuđivan za ubistvo navijača - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su danas još jednog bliskog saradnika grupe Velje Nevolje, inače bivšeg vođu navijača Fudbalskog kluba Rad.

U pitanju je Bojan H, koji je 7. juna 2011. pred Višim sudom u Beogradu na ponovljenom suđenju osuđen na 30 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo, prenose Novosti.

Ipak, u martu 2012. godine, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno mu je prepolovio kaznu sa 30 godina na 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Voždovca Bojana M, 4. avgusta 2005. godine, dok je ostalu trojicu optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči zbog zastarelosti.

Apelacioni sud je tada, u odluci o smanjenju kazne, naveo da će i kazna od 15 godina u dovoljnoj meri uticati na Hrvatina da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela.

U obrazloženju odluke koja je tada objavljena na sajtu suda navodi se i da je Apelacioni sud imao u vidu da "na strani okrivljenog nije bilo otežavajućih okolnosti".

Četvorica navijača Rada su 4. avgusta 2005. na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u njemu navijači Voždovca, a Bojan H. je Bojana M. ubio sa tri uboda nožem.

Inače, tridesetak pripadnika grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ispitano je pre nekoliko dana u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog sumnje da su počinili najmanje pet ubistava.

Prema saznanjima "Novosti", predočene su im čak i fotografije, pronađene u zaštićenoj aplikaciji "Skaj", na kojima su zabeležena ubistva, komadanja tela, odsecanje glave i udova. 

Otmice, ubistva, dilovanje droge

Veljko Belivuk i Marko Miljković sumnjiče se da su organizovali kriminalnu grupu koja se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i držanje oružja.

Istraga protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, proširena je zbog još dva krivična dela teškog ubistva.

Ova kriminalna grupa tereti se i za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom suobuhvaćeni, kako su preneli mediji i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), ŽŽ. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

E-Stock/Miloš Rafailović

Marko Miljković

Istovremeno, kako su nadležni saopštili, u toku je istraga svih okolnosti vezanih za finansijske tokove kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Svi osumnjičeni se nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestomesečni pritvor ističe 2. avgusta. Do tada se očekuje da će Tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih istraga je pokrenuta u februaru. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Komentari (0)

Srbija