Aktuelno

Saslušani pripadnici grupe Veljka Belivuka: Negirali dela, svi osim Miljkovića branili se ćutanjem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2021

-

12:49

Saslušani pripadnici grupe Veljka Belivuka: Negirali dela, svi osim Miljkovića branili se ćutanjem
Veljko Belivuk i Marko Miljković - Copyright E-Stock, E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Veljko Belivuk i njegovi saradnici danas su u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal ispitani o još dva ubistva koja im se stvaljaju na teret proširenom optužnicom. Oni su u Tužilaštvo dovezeni pod jakim merama obezbeđenja, a ulica je blokirana kako bi kroz nju prošlo više blindiranih vozila.

Jedan od osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe, Marko Miljković danas je negirao sva krivična za koja se tereti i detaljno je izneo odbranu. Za razliku od njega, ostali osumnjičeni pripadnici te grupe, kao i Veljko Belivuk samo su negirali krivična dela, bez iznošenja odbrane, potvrđeno je Tanjugu u odbrani osumnjičenih.

Saslušanja su završena i oni su iz tužilaštva vraćeni u pritvor u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Miljković, Belivuk i pripadnici njegove grupe danas su ponovo bili privedeni u tužilaštvo za organizovani kriminal povodom saslušanja zbog proširenja istrage protiv njih za još dva ubistva.


Do proširenja istrage došlo je 8. jula zbog sumnje da su počinili još dva ubistva, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. U pitanju su ubistva Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

Prema navodima medija, osumnjičeni su navodno 14. oktobra prošle godine namamili Vukićevića da dođe na sastanak, sa kog je odveden u kuću u Ritopeku. Nakon ubistva tragove zločina pokušali su da uklone hemijskim sredstvima.

Gligorijević je bio predsednik FK Tekstilac iz Odžaka, iskazivao je javnu podršku grupi "Principi", na čijem je čelu bio Belivuk, a navodno je 16. juna 2020. ubijen jer je otkriveno da je rivalskoj grupi odavao informacije.

U prvoj fazi istrage njima su se na teret stavljala tri ubistva i to Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Belivuk i ostali osumnjičeni iz njegove grupe saslušavani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal i tada se većina branila ćutanjem dok su neki negirali dela koja im se stvaljaju na teret.

Veljko Belivuk i Marko Miljković sumnjiče se da su organizovali kriminalnu grupu koja se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i držanje oružja.

Istraga protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, proširena je zbog još dva krivična dela teškog ubistva.

Ova kriminalna grupa tereti se i za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom suobuhvaćeni, kako su preneli mediji i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), ŽŽ. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

Istovremeno, kako su nadležni saopštili, u toku je istraga svih okolnosti vezanih za finansijske tokove kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Svi osumnjičeni se nalaze u pritvoru, a Belivuku, Miljkoviću i većini pripadnika grupe šestomesečni pritvor ističe 2. avgusta. Do tada se očekuje da će Tužilaštvo za organizovani kriminal podići optužnicu protiv ove grupe.

Protiv Belivuka, Miljkovića i ostalih istraga je pokrenuta u februaru. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija