Aktuelno

Ministarka Tanasković na 43. Konferenciji Organizacije UN-a za hranu i poljoprivredu

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2023

-

20:40

Ministarka Tanasković na 43. Konferenciji Organizacije UN-a za hranu i poljoprivredu
Ministarka Tanasković na 43. Konferenciji Organizacije UN-a za hranu i poljoprivredu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da je poseta 43. Konferenciji Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu izuzetno značajna za Srbiju, kao i da je u toku trodnevne posete imala brojne sastanke i priliku da razgovara sa generalnim direktorom FAO-a Ću Dongjuom.

"Sa Dongjuom smo razgovarali bilateralno, prilikom čega sam mu predstavila saradnju u smislu pomoći Srbiji za poplavljena područja", rekla je Tanaskovićeva za Tanjug.

Kako je istakla, na marginama je razgovarala sa ministrima poljoprivrede Severne Makedonije i Ruske Federacije o poboljšanju i unapređenju već dobre saradnje.

Ministarka je podsetila da je na 43. Konferenciji održano glasanje za generalnog direktora FAO-a.

"Danas je održano glasanje za direktora FAO, koje je upravo završeno. Čekaju se rezultati. Iskreno se nadam da će proći u najboljem redu. Dongju je podržavao Srbiju u prethodnom mandatu i nadam se da će i u narednom periodu dati svu podršku našoj zemlji", poručila je ona.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija