Aktuelno

Pomoćnik ministra za ljudska prava o ubistvu tiktokerke: Glavni problemi zajednice nekažnjavanje zločina iz mržnje

Komentari

Autor: Fonet

07/07/2023

-

12:31

Pomoćnik ministra za ljudska prava o ubistvu tiktokerke: Glavni problemi zajednice nekažnjavanje zločina iz mržnje
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i LGBT aktivista Boris Milićević ocenio je danas, povodom ubistva tiktokerke Noe Milivojev, da su glavni problemi zajednice nekažnjavanje zločina iz mržnje, govor mržnje i diskriminacija, što vodi ka ekonomskom siromašenju i zaostajanju, kao i partnerskom nasilju.

"Nisam poznavao Nou Milivojev, sem što sam je pratio na TikToku. Želim da izrazim najdublje saučešće porodici i mislim da ćemo morati svi iz zajednice da se potrudimo da pokažemo da nam je stalo", poručio je Milićević.

On je naveo da način izveštavanja medija o zločinu, sa gomilom nepotrebnih i neproverenih detalja, ne služi odbrani digniteta žrtve i može dati čudne ideje drugim potencijalnim počiniocima zločina.

"Dodatan faktor koji će pogoršati položaj naše zajednice je insistiranje dela međunarodne zajednice na donošenju Zakona o istopolnim zajednicama. Nadam se da ćemo pokazati više interesovanja za probleme koji tište čitavu zajednicu, kao i više osećaja za solidarnost", izjavio je Milićević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija