Aktuelno

Igor Mirović zakazao vanrednu sednicu Pokrajinske vlade o šteti u nevremenu

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2023

-

21:15

Igor Mirović zakazao vanrednu sednicu Pokrajinske vlade o šteti u nevremenu
Igor Mirović zakazao vanrednu sednicu Pokrajinske vlade o šteti u nevremenu - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zakazao je za sutra, u 10 časova, drugu vanrednu sednicu Pokrajinske vlade i Štaba za vanredne situacije, s ciljem da se sagledaju razmere nove štete nastale u ponovljenom sinoćnom nevremenu, koje je najviše pogodilo Novi Sad i Bačku Palanku.

Mirović, kao komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, koordinirao je tokom prethodne noći i dana organizaciju pomoći za Bačku Palanku, koja ima manje kapacitete nadležnih službi i pomogao je, u skladu sa potrebema, novosadskom štabu kojim je koodinirao gradonačelnik Milan Đurić, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

„Veliku zahvalnost izražavam Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je, posebno za potrebe bačkopalanačke krize, mobilisalo 135 pripadnika i obezbedilo tehnička sredstva za pomoć radnicima područne Elektrodistribucije i brojnim preduzećima iz Novog Sada, koji je i sam strašno pogođen nezapamćenim nevremenom. Zahvalan sam i Gradu Beogradu, koji je ustupio deset vozila za rad na visinama i Gradu Subotici koji je ustupio tri vozila sa stručnim radnicima za potrbe saniranja štete u Novom Sadu“, rekao je Mirović.

On je istakao da su na terenu neprekidno i više od 50 zaposlenih iz „Vojvodinašuma“ i Nacionalnog parka „Fruška gora“, kao i više od sto zaposlenih iz „Voda Vojvodine“, koji pružaju pomoć u raščišćavanju i u obnovi komunalnih sistema.

Mirović je dodao da vanredne napore ulažu i zaposleni u područnim elektrodistribicijama da saniraju štetu na strujnoj mreži i obezbede struju za sva domaćinstva u što kraćem roku, i naglasio da to rade danonoćno.

„Još jednom izražavam nadublje žaljenje za izgubljenim životima, posebno žalim za nastradalim dvanaestogodišnjakom u Novom Sadu, a povređenima želim brz oporavak. Već od sutra nastavljamo zajedničku borbu da sve obnovimo i tim povodom sam i zakazao sutrašnju sednicu“, poručio je predsednik Pokrajinske vlade.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija