Aktuelno

Teška saobraćajna nesreća u Vrčinu: Voz udario putničko vozilo, dve osobe poginule, jedna povređena

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

08:19

Teška saobraćajna nesreća u Vrčinu: Voz udario putničko vozilo, dve osobe poginule, jedna povređena
Teška saobraćajna nesreća u Vrčinu: Voz udario putničko vozilo, dve osobe poginule, jedna povređena - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dve mlade osobe su poginule, a još jedna je povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći, noćas nešto pre ponoći, na pružnom prelazu kod Vrčina kada je voz udario u putničko vozilo, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći Vrčin.

Kako je navedeno, oko 23.30 časova, na pružnom prelazu bez rampe u Vrčinu, voz je udario u automobil, a 15. godišnja devojčica i 18. godišnji mladić, koji su se nalazili u vozilu, poginuli su na licu mesta.

Još jedna devojka (17) prevezena je u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Saopštenjem se oglasila i Infrastruktura železnice Srbije koji navode da se nesreća dogodila na putnom prelazu između Vrčina i Lipa, koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima drumske signalizacije na putu.

"Drumsko vozilo kretalo se lokalnom saobraćajnicom iz pravca Vrčina prema Kasapovcu i u trenutku kada je prelazilo prugu, naišao je teretni voz, koji je udario u desnu stranu drumskog vozila. Nakon što su policija i tužilaštvo izvršili uviđaj, uklonjeno je drumsko vozilo i popravljena železnička infrastruktura koja je u ovoj nesreći bila oštećena", navodi se u saopštenju.

Infrastruktura železnice Srbije i ovaj put ponovo apeluje na vozače drumskih vozila da, posebno prilikom prelaska preko pruge na putnim prelazima, poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu pažljivi, kako bi se izbegle nesreće i sačuvali ljudski životi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija