Aktuelno

Gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se tri sata čeka na ulaz u Mađarsku, zadržavanja i na Preševu i Gradini

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2023

-

17:33

Gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se tri sata čeka na ulaz u Mađarsku, zadržavanja i na Preševu i Gradini
Gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se tri sata čeka na ulaz u Mađarsku, zadržavanja i na Preševu i Gradini - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na graničnim prelazima i ovog vikenda gužve na ulazu i izlazu iz Srbije, ali su najveće gužve na Horgošu, gde je za ulaz u Mađarsku potrebno više od tri sata, izjavila je za predstavnica Auto-moto saveza Srbije Nevena Damjanović koja je precizirala i da se zbog nevremena koje je zahvatilo Beograd saobraćaj na obilaznici odvija usporeno.

"Jedan od najopterećenijih prelaza je Horgoš, gde se na izlazu iz Srbije čeka tri sata, ako se uzme u obzir da je međuzona popunjena i zadržavanja na samom prelazu kod Mađara, za izlaz se čeka više od tri sata", rekla je Damjanović za Tanjug.

Kada je u pitanju ulaz u Srbiju, kaže da se čeka sat na Horogošu.

Podseća da su manji prelazi bili alternativni, ali da se to ne može reći i danas, pošto se na prelazu Bački vinogradi na ulazu u Srbiju sada čeka oko tri, a na izlazu oko dva sata.

Podsetila je da Bački vinogradi i Bajmok za dane vikenda radi do 22 sata umesto do 19.

"Savet vozačima je da koriste prelaz kao što je Đala gde nema zadržavanja, kao i Bački Breg", navela je Damjanović i rekla da postoje zadržavanja na prelazima sa Severnom Makedonijom, Bugarskom i Hrvatskom na Batrovicima.

Zadržavanja na Preševu su do jedan sat, kao i na Gradini.

Vozačima je savetovala da se tokom nevremena sklone na proširenja ili na pumpe i da čekaju da nevreme prođe.

Navela je da na putevima nema vanrednih zastoja, a da je od pre par minuta stigla informacija da je saobraćaj na Obilaznici oko Beograda odvija usporenije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija