Aktuelno

Devojka se porodila u toaletu autobuske stanice u Beogradu: "Beba je bila modra, podvezali smo vrpcu i umili je"

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2023

-

15:03

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Devojka se danas porodila u toaletu na dolaznom peronu autobuske stanice u Beogradu, a Hitna pomoć je izašla na teren i prevezla devojku i bebu u Ginekološko-akušersku kliniku "Narodni front". 

Kako je rečeno u GAK "Narodni front", dečak i majka su dobro.

Iz MUP-a kažu da je radnik obezbeđenja zaposlen na autobuskoj stanici u Beogradu nakon 13 časova prijavio da se u toaletu na dolaznom peronu porodila devojka.  

"Dispečer u Hitnoj pomoći prvo nije mogao da poveruje, pa je ponovo pitao šta se desilo. Ja sam rekao da smo imali porođaj u javnom toaletu na dolaznom peronu autobuske stanice u Beogradu. On je rekao: U redu. Onda sam čuo da je nekoj ekipi rekao da krene ka stanici, a mene je uputio i rekao da pupčanu vrpcu obavezno vežemo nečim i da je malo jače stegnemo", kaže za Euronews Srbija Ljubinko Mlađenović, komandir obezbeđenja i protivpožarne zaštite na autobuskoj stanici.

Kako dodaje, iskoristili su ormarić prve pomoći na stanici.

"Uzeli smo jedan zavoj, predvostručili ga dva, tri puta i vezali bebi pupčanu vrpcu. Do dolaska Hitne pomoći, tu je bila jedna putnica koja je medicinski radnik, ona nam je isto pomogla. Bebu smo malo umili pošto je bila sva umazana od sukrvice, od porođaja i svega ostalog. Kada smo došli beba je bila malo modra, međutim kasnije posle već tri, četiri minuta dobila je boju, prirodnu i plakala je", navodi Mlađenović.

Kako je za "Blic" rekla prof. dr Svetlana Janković Ražnatović, načelnica porodilišta GAK Narodni front gde su nakon porođaja zbrinute majka i beba, muško dete od 2.550 grama koje je rođeno u toaletu dobilo je ocenu 8/9.

"Dete je rođeno iz nekontrolisane trudnoće. Majka koja ima 18 godina je drugortoka" - rekla je Ražnatović.

Komentari (0)

Srbija