Aktuelno

Porodice žrtava iz “Ribnikara” tužile dečaka ubicu i njegove roditelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/08/2023

-

13:26

Porodice žrtava iz “Ribnikara” tužile dečaka ubicu i njegove roditelje
Porodice žrtava iz “Ribnikara” tužile dečaka ubicu i njegove roditelje - Copyright Google Maps, Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Članovi porodica ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su privatnu tužbu protiv dečaka ubice (14) i njegovih roditelja, za naknadu nematerijalne štete, potvrđeno je za Euronews Srbija u Višem sudu u Beogradu.

Podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Jednu tužbu su podnela ukupno 27 tužilaca, a u pitanju su najbliži članovi porodice ubijenih.

Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha, a protiv dečakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presude pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.
Da li će se sa tuženim zahtevom uspeti, u kom delu i u kojem iznosu videće se na kraju postupka. 

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dečaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija