Aktuelno

Modnom kreatoru Darku Kostiću ponovo odloženo suđenje

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2023

-

12:04

Modnom kreatoru Darku Kostiću ponovo odloženo suđenje
Odloženo suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću - Copyright E-Stock/Mirko Rodić

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 12. septembar odloženo suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, optuženom da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje.

Kostićev novi branilac je sudiju zamolio da se današnje suđenje odloži kako bi imao vremena da se pripremi, što je sudija prihvatila i odložila suđenje.

Prethodnom advokatu Kostić je otkazao punomoćje. 

Sudija je Kostiću rekla i da mu je produžena mera zabrane prilaska oštećenom Š.H. Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine. 

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela.

Nakon Kostićevog hapšenja njegov tadašnji advokat Dimitrije Ilić je za Tanjug, preneo da Kostić tvrdi da su ga osobe koje su prijavile ovaj slučaj pokrale, odnosno da su nakon njegovog hapšenja ukrale haljine iz ateljea

Kreator je uhapšen 20. aprila prošle godine nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda. 

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu u junu 2021. godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogvicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela - polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.
 

Komentari (0)

Srbija