Aktuelno

Šarić negirao da je planirao ubistvo svedoka saradnika

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2023

-

11:34

Šarić negirao da je planirao ubistvo svedoka saradnika
Tanjug/Miloš Milošević - Copyright Tanjug/Miloš Milošević

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu Darko Šarić je danas negirao da je zajedno sa svojom grupom izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića. 

Šarić je rekao da će kratko izneti odbranu, kao i da nema od čega da se brani jer nije kriv. 
Svi ostali optuženi su takođe negirali krivicu.

Sudija je odbio predloge pojedinih branilaca optuženih za isključenje javnosti.  

Na početku suđenja Šarićev branilac Dalibor Katančević je sudu predložio da pre odbrane okrivljenih iznese razloge predloga za izdvajanje dokaza preuzetih sa aplikacije "Sky".

Branilac Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića Veljko Delibašić rekao je da će njegovi branjenici ograničeno izneti odbranu zbog prisustva javnosti, pa je predložio da se isključi javnost kada budu iznosili odbranu. 

Bojanu Stanojkoviću, Nikoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Milanu Vučiniću, Arsi Šariću i Dušku Šariću se sudi u odsustvu.

Sud je na kraju današnjeg suđenja odbio predlog odbrane da se izuzme kao dokaz "Sky" komunikacija.

Sudija je rekao da je "Sky" kao dokaz zakonit, a da će se verodostojnost komunikacije između okrivljenih  tek utvrđivati.

Suđenje se nastavlja sutra kada će optuženi izneti odbranu. 

Na pripremnom ročištu advokat Veljko Delibašić branilac policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića predložio je sudu da zatvori suđenje za javnost, jer će, kako je obrazložio, oni odavati državne i službene tajne.

Tražio je i da sud pošalje zahtev MUP-u, BIA i Vladi Srbije da Stojanović i Radovanovića oslobodi dužnosti čuvanja državne i službene tajne kako bi mogli da iznesu odbranu.

Sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović,  Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika. 

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka. 

Komentari (0)

Srbija