Aktuelno

Momirović: Vandalski čin u Subotici uperen protiv bezbednosti i interesa Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2023

-

15:42

Momirović: Vandalski čin u Subotici uperen protiv bezbednosti i interesa Srbije
Tanjug/MUST/Đorđe Krstić - Copyright Tanjug/MUST/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović osudio je danas u ime Vlade Srbije uništavanje natpisa sa imenom "Subotica" na mađarskom jeziku ocenivši to kao "vandalski čin i akt pre svega uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije".

Momirović je tokom obilaska uništenog natpisa na Paliću kod bikovačkog kružnog toka na južnom prilasku gradu sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, istakao da je ovakav čin potpuno neprihvatljiv, te da ne sme da se toleriše.

"Siguran sam da će svi građani Subotice i svi građani Srbije ovo prevazići. Mogao bih zaista dugo da pričam o tome koliko je Mađarska podržala Srbiju u prethodnom periodu kada su u pitanju naši interesi na Kosovu i Metohiji ili Bosni i Hercegovini", rekao je Momirović, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine. 

Dodao je da bi mogao da priča i o velikom broju investicija, brzoj pruzi Segedin – Subotica, o rastu ekonomskih veza dve države, ali, kako je istakao, "ovde čak nije ni to u pitanju", već su u pitanju su građani Srbije, podjednako Srbi i Mađari i "naša zajednička budućnost".

Tanjug/MUST/Đorđe Krstić

 

"Mnogo smo uradili u prethodnim godinama na inkluziji manjina u našoj zemlji i ovakve stvari ne smeju da bacaju senku na intencije Vlade Srbije kada pričamo o jedinstvu svih građana na celoj teritoriji naše države“, rekao je Momirović. 

Bakić je ocenio da "ovim činom počionici žele da naruše istorijske odnose Srba i Mađara" i apelovao na sve građane Subotice da "ne nasedaju na te provokacije“.

Proteklog vikenda na Paliću je u blizini nadvožnjaka i na bikovačkom putu, uništen nedavno postavljeni natpis na mađarskom jeziku s imenom grada Subotice.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija